BUDAK BERMATA BIRU

SUMBER INI DI CEDOK DARI : KOSMO


HALO,SELAMAT HARI PEKERJA UNTUK HARI SABTU YANG LALU....
1st ENTRY AKU PADA BULAN MAY 2010..
SELAMAT DATANG BULAN BARU..
HARI NIE AKU NAK UAT ENTRY PASAL BUDAK BERMATA BIRU YANG AKU CEDUK BAIK PUNYE DARI SUMBER
KOSMO . MEMANG AGAK MENARIK.. JARANG KAT MALAYSIA NIE ADE YANG BERMATA BIRU.. MEH LAYAN CITE KAT BAWAH NIE..


BUKAN di New York, London atau Riyadh sebaliknya cuma di Kota Kuala Muda, Kedah. Tidak berketurunan orang putih atau Asia Barat, mahupun berdarah kacukan, kewujudan seorang kanak-kanak Melayu yang memiliki sepasang mata biru di negara ini dianggap luar biasa.
Iris atau anak mata Mohd. Aizat Aiman Mohd. Rizal berwarna biru air laut!

"Setahu saya memang tidak ada darah mat saleh atau Arab dalam keturunan kami. Kulit kami pun gelap-gelap," kata datuk kanak-kanak itu, Ahmad Mustafa, 62, kepada Jurnal.
Difahamkan, semasa dilahirkan, mata kanak-kanak itu berwarna hitam macam kebanyakan orang Melayu. Namun, selepas beberapa bulan ia berubah warna menjadi biru dan berkilauan.
Aizat yang berusia setahun 4 bulan merupakan anak kepada pasangan bisu dan bermasalah pendengaran, Mohd. Rizal Mohamad, 34, dan Noraini Ahmad, 31.

Ahmad berkata, setakat ini doktor yang ditemuinya belum mengetahui punca mata biru Aizat, namun mengesahkan matanya tidak mengalami sebarang masalah dan boleh melihat seperti kanak-kanak biasa.
Hal itu mendorong tercetusnya pelbagai tanggapan. Selain Aizat mungkin mewarisi ciri bapanya yang memiliki sebelah mata yang sedikit kebiruan, hubungan rapat ibu kanak-kanak itu dengan seekor kucing Siam peliharaan juga dikaitkan sebagai punca mata biru Aizat.

"Semasa mengandungkannya, ibunya gemar bermain dengan seekor kucing Siam yang bermata biru. Selalu selepas pulang dari kerja, dia akan bermain dengan kucing itu dan suka memandang matanya. Dia sering membersihkan mata kucing itu kerana tertarik dengan warnanya yang kebiruannya.
"Ada orang kata kejadian ini mungkin kenan kucing tetapi saya tidak pasti sama ada ia betul atau tidak. Apa pun, saya anggap ini semua kuasa Allah," kata Ahmad.
Biarpun tidak diketahui sama ada apa yang terjadi kepada Aizat sebagai kenan atau tidak.AGAK MENARIK KAN BUNYI NYA... TAPI KALO BUDAK NIE KULIT PUTIH MESTI DA KONFEM2 SUPE MAT SALLEH..... MESTI BESAR NANTI EMSEM BUDAK NIE.. ATAU SKET JEW LAGI NANTI BUDAK NIE PEMES EMES LA KAT MALAYSIA NIE.. TETIBE JADI MODEL ,KE PELAKON BAGAI KE..

---------------------------------------------------------


AJAIB BIN MENAKJUBKAN.. HUHU
KEJADIAN2 TERPENCIL YANG JARANG KITA JUMPE .
*MOGE BULAN NIE ADE REZEKI LEBIH BUAT AKU :)
DAN SEMUA NYA SENTIASA DIBERKATI OLEH NYA...
AMIN....


SEKIAN:
girl emoticon

ZIUUUUNGGGGGG....!!!!!


Comments

Popular posts from this blog

AIRCOND MYVI ROSAK DAN PUNCA-PUNCANYA

RESEPI :CEKODOK NASI yang lembut dan enak

MENJUAL DAN MENGEDAR ALAT GANTI KERETA UNTUK SEMUA JENIS KERETA