Followers

...SELAMAT MEMBACA DAN MENGODEK....



PELAWAT :


SINCE 03 MARCH 2010

Wednesday, March 22, 2017

Mencari Ejen untul Sambal Sakura Pelangi empire



Anda ingin mencari duit pendapatan Sampingan?? 
MENJADI EJEN SAMBAL SAKURA PELANGI EMPIRE??
Yang femes dan sedap dan dah terbang ke merata dunia?? yang rasa sehebat air tangan bonda... rasa tradisional yang tiada tandingan.... sambal sakura boleh membantu anda..

#sakurapelangiempire

Apa yang special dengan sambal Sakura PelangiEmpire??

1. #JIMAT MASA
- Dengan sambal sakura , Anda akan lebih Jimat masa... Tengah malam lapar2.. Bukak je penutup botol.. ceduk makan dengan nasi putih..  nak sedap goreng laa telur.. Dalam keadaan apa pun Sambal sakura mempermudahkan anda...

2. #PENAMBAH SELERA MAKAN
- Untuk orang yang patah selera makan / Kurang selera makan.. Dorg menjadikan sambal sakura sebagai penambah selera makan.. biasa baik dari demam , baru baik dari sakit.. yang tak de selera makan.. macam tue jugak untuk ibu-ibu pregnant... dorg yang xde selera. makan muntah makan muntah.. Dorg akan order sambal sakura.. laju laju makan.. sedar sedar dah 3 pinggan.....

3. JIMAT #TENAGA
-Tak perlu Nak tumbuk tumbuk cili.. Nak kopek bawang.. Tumis tumis. Nak kopek bilis... Semua dah siap... Tinggal nk Ngap je.. READY TO EAT.. tak payah panaskan2 daa... bukak penutup ngapp..

4. #SENANG BAWAK TRAVEL 
- Bila travel,  susah nak cari makanan HALAL.. dengan Sambal sakura.. Senang... Bawak je.. Sampai sane Makanan dengan nasi putih pun cukup...Makan dengan bubur , megi, Kekadang tekak tak boleh terima makanan negara2 tue.. dengan adanya sambal sakura.. SENANG , MUDAH dan paling penting Sedap... Mudahkan.. Dah ramai bawak sambal kami travel merata-rata..

5. UNTUK YANG DUDUK #OVERSEA
-Biasalaa... kalau duduk oversea.. kita mesti teringin nak makan makanan Melayu , sambal sambal.. podeh podeh. Cili -cili... Dengan adenye sambal sakura.. dah tak perlu risau.. dapat makan sambal tempoyak.. sambal bilis cili api. sambal hitam. sambal hijau padang , sambal penyet.. macam2 sambal... semuanya produk sakura.. Yang penting bila makan sambal sakura mesti teringat masakkan mak.. 

6. JIMAT #WANG
-Dengan Sambal sakura berat 220gram.. Setiap sambal bertahan makan sehingga semggu. bergantung pada tahap korg layan laaa... ade jugak yg habis sebotol sehari hahaha.. so setiap sambal nie.. boleh makan smggu sesudu.... Layan layan... dan korg  dah jimat... 

7. #MENJADI Ejen SAMBAL sakura
- Bukan hanya dapat menikmati kesedapan , keenakkan sambal.. tapi jugak boleh jadi sumber income untuk duit geli2 korg. tambah pendapatan.. biasa sambal sakura nie. bile org rasa, orang akan repeat... 

 kami mencari ejen untuk sambal sakura di setiap negeri dan tempat.. boleh PM kami...

** Sambal sakura dah terbang ke merata dunia.. dah ade ejen di beberapa negara.. Dengan resepi special dan KEHEBATAN RASANYA..  rasa macam mak mak masak nie buat sambal sakura sangat2 di minati... 😍😍😍

Love ❤
Sakura Pelangi Empire




Tuesday, February 28, 2017

Tips Grafik Design Untuk Marketing Yang Anda Perlu Tahu

7 Tips Grafik Design Untuk Marketing Yang Anda Perlu Tahu

1. Ketahui Siapa Sasaran Dan Tujuan Marketing

Sebelum kita memulakan perniagaan perkara utama yang perlu ada sebelum kita memasarkan produk ini ialah dengan mengetahui target kita. Untuk siapa produk tersebut dan apa tujuan marketing yang perlu kita capai. Nak pergi mana-mana mesti kena ambil tahu tujuan dan matlamat akhir bukan?. Kenal pasti dan keputusan samada untuk tingkatkan jualan atau untuk tingkatkan kesedaran pelanggan. Sesetengah produk perlukan “awareness”. Design untuk awareness digunakan untuk tingkatkan kepentingan dan keperluan produk kepada pelanggan

2. Gunakan Font Yang Menarik Dan Jelas. Limitkan 1-2 Font Sahaja

Penggunaan font sangat penting. Terdapat banyak font yang boleh anda pilih. Namun, pastikan anda pilih tidak lebih dari 2 jenis font. Mengapa saya tekankan tidak lebih dari 2 jenis font? Ini kerana font sangat memainkan peranan penting dalam memperkenalkan produk. Contoh jika dalam satu kertas A4 mempunyai 5 jenis font adakah anda akan merasa tertarik atau serabut dengan pelbagai bentuk jenis tulisan? Sudah pasti anda rasa serabut bukan? Sebab itu saya tekankan penggunaan font mesti tidak lebih dari 2 jenis font. Supaya mesej yang ingin anda sampaikan kepada pelanggan akan diterima dengan mudah.

3. Warna Yang Kontra Penting Untuk Grafik Design

Warna boleh menunjukkan penekanan mesej . Mata manusia lebih mudah tertarik dengan warna yang terang seperti merah, kuning dan biru. Pilih warna yang sesuai berdasarkan mesej bisnes anda. Pastikan warna yang anda pilih tidak membuatkan produk anda menjadi suram disebabkan warna yang digunakan tidak menonjol. Warna yang kontra adalah warna yang bertentangan. Peranan warna sangat penting kerana warna dapat berhubung terus dengan hati. Pastikan anda menggunakan warna yang kontra dengan tepat. Kerana kesilapan dalam pemilihan warna akan memberi efek kepada tarikan pada produk anda.

4. Mesej Yang Padat Dan Kena Dengan Sasaran Pasaran

Pastikan apa yang anda ingin sampaikan tepat kepada pelanggan kerana mesej yang betul dapat menarik pelanggan dengan lebih mudah. Gunakan tagline yang menarik . Marketing ibarat hypnosis. Anda berikan ayat pick-up supaya pelanggan merasa teruja dan tertawan untuk mencuba produk atau servis. Anda juga perlu menggunakan ayat yang mudah supaya mesej yang ingin disampaikan mudah difahami. Contoh anda ingin menjual kek coklat brownies pastikan anda menggunakan mesej yang padat dan kena pada sasaran pasaran seperti “lazat , padat dengan coklat dan cair di dalam mulut” pastinya pelanggan akan membayangkan kelazatan coklat yang cair di dalam mulut. Itu antara contoh yang ringkas dapat saya terangkan.

5. Icon Atau Logo Yang Sesuai

Tekankan penggunaan icon atau logo. Logo dapat meningkatkan kesedaran pelanggan terhadap brand produk dan servis. Kenapa perlu menggunakan icon atau logo yang sesuai? ini kerana jika anda menggunakan icon yang tidak sesuai akan menyebabkan kekeliruan kepada pelanggan. Contoh anda ingin jual ayam kfc tapi anda tidak menggunakan icon ayam sebaliknya anda guna ikon burung unta, adakah anda rasa ia icon yang betul??? Jadi disini sebagai usahawan online adakah anda sudah faham sekarang tentang penggunaan logo yang sesuai??anda juga perlu menggunakan logo yang mudah untuk di ingati. saya harap selepas ini tiada lagi kekeliruan dalam penggunaan icon atau logo yang sesuai dalam produk anda.

6. Gambar Yang Menarik Penting Untuk Grafik Design

Gunakan gambar yang jelas dan resolusi yang betul.Jika anda tidak mempunyai bajet yang besar, anda boleh dapatkan gambar dari shutterstock dan image provider yang lain. Ia lebih jimatkan wang ,masa dan tenaga. Pastikan juga anda menggunakan gambar yang jelas dan terang. Jangan pula anda menggunakan gambar yang terlalu besar hingga membuatkan ruang untuk anda menyampaikan mesej menjadi terhad. Dan juga penggunaan gambar yang bersesuai dengan produk anda. Gambar yang ingin digunakan perlulah menarik dan mengikut kesesuaian produk anda.

7. Saiz Design Yang Betul

Yang paling baik tentunya grafic design pada saiz yang betul. Sekiranya keseluruhan design anda adalah dalam bentuk vektor di Illustrator, ia tidak menjadi masalah. Kalau anda hantar kepada pencetak banner sekalipun, mereka boleh ubahsuai kembali kepada saiz yang betul tanpa merosakkan kualiti design.

Tapi saya masih masukkan dalam senarai juga kerana mungkin ada yang menggunakan bitmap ketika design di Illustrator. Masalahnya apabila anda berhadapan dengan design bitmap (piksel design) yang biasanya diuruskan menggunakan Adobe Photoshop.

Beberapa perkara yang perlu anda tahu adalah.
Kira-kira ukuran design adalah di dalam unit inci.
Anda hanya perlu design 1/4 daripada saiz asal sahaja.Design pada resolusi 300 DPI (dot per inch).
Design menggunakan mode warna CMYK dan bukan RGB (paparan skrin monitor).
Facebook boleh guna design dengan resolusi yang besar. Twitter mesti guna gambar dengan resolusi rendah.

Software Grafik Design Anda Tidak Perlu Outsource Lagi kepada Designer

SAMBAL HIJAU PADANG RESEPI ASLI

Sakura Pelangi Empire Sakura Pelangi Empire Ade 5 jenis sambal HOMEMADE yang dah pun terbang kemerata negara , termasuk singapore , dubai , kuwait , madinah , mekah, london , paris , korea , jepun , amarika, dan negara2 lain...senang dibawa travel atau dibawa bekalan untuk mereka yang duduk di luar negara..

Kami membantu anda jimat masa dan tenaga.. bukak boleh terus makan tanpa perlu dipanaskan.... BOLEH dapatkan sambal2 kami di Callista Kafe Butik bukit rahman putra sg buloh & Binwaharp's Grocer kota damansara & binwaharaps saujana Utama... atau kami juga boleh pos sambal ini ke seluruh Malaysia... kami juga ade ejen2 di seluruh Malaysia termasuk Singapore..

□ Sambal Tempoyak Bilis Petai
□ Sambal Hitam Pahang
□ Sambal Bilis Cili Api
□ Sambal Hijau Padang Terung pipit Petai
□ Sambal Tumis Penyet

Sambal Tempoyak Bilis Petai by sakura pelangi empire

Antara KILLER PRODUK kami..
SAMBAL tempoyak Bilis Petai

Ramai Yang Tak makan Tempoyak , Tapi boleh makan sambal tempoyak bilis petai Sakura Pelangi Empire... Ade yang tak makan bepuluh puluh tahun atau seUMUR hidup memang elegic tempoyak.... tapi boleh #SANGKUT dengan sambal tempoyak nie... Siap cakap sambal nie je boleh makan.. sambal tempoyak lain x....😱😱😱 hahha comel betul korg nie....

Yes kita masak sambal tempoyak nie dengan resepi special... tue yang buat orang jatuh chenta.. semua #PREMIUMquality... sangat special , tempoyak kualiti tiptop n baru.. eh lagi 1 sambal nie pedas tau...


Ramai kononnya tak makan tempoyak tapi boleh makan sambal tempoyak bilis petai Sakura Pelangi Empire..    


Yes kita gune DURIAN BARU yang belom rasa masam pada sambal tempoyak kita. Dari tempoyak berkualiti segar dan yang terbaik..  Rase yang sangat special dan ramai memuji kesedapan sambal tempoyak kita dari pelbagai usia dari tua & muda... Ramai jugak dato , datin tansri puan sri yang beli..


Kalau dekat maha ramai yang dah rasa sambal tempoyak dan akan terus beli.. Yang konon xmakan pun akan terus teruja , siap order 5 botol skali gus lepas try sambal tempoyak dan segala sambal yg ada.. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


#maha2016 #iatbazaar #A139booth #maha #domeiat #maepsserdang


Sambal sakura Pelangi Empire πŸ˜™

Sambal Sakura pelangi empire

Anda ingin mencari duit pendapatan Sampingan??
MENJADI EJEN SAMBAL SAKURA PELANGI EMPIRE??
Yang femes dan sedap dan dah terbang ke merata dunia?? yang rasa sehebat air tangan bonda... rasa tradisional yang tiada tandingan.... sambal sakura boleh membantu anda..

#sakurapelangiempire

Apa yang special dengan sambal Sakura PelangiEmpire??

1. #JIMAT MASA
- Dengan sambal sakura , Anda akan lebih Jimat masa... Tengah malam lapar2.. Bukak je penutup botol.. ceduk makan dengan nasi putih..  nak sedap goreng laa telur.. Dalam keadaan apa pun Sambal sakura mempermudahkan anda...

2. #PENAMBAH SELERA MAKAN
- Untuk orang yang patah selera makan / Kurang selera makan.. Dorg menjadikan sambal sakura sebagai penambah selera makan.. biasa baik dari demam , baru baik dari sakit.. yang tak de selera makan.. macam tue jugak untuk ibu-ibu pregnant... dorg yang xde selera. makan muntah makan muntah.. Dorg akan order sambal sakura.. laju laju makan.. sedar sedar dah 3 pinggan.....

3. JIMAT #TENAGA
-Tak perlu Nak tumbuk tumbuk cili.. Nak kopek bawang.. Tumis tumis. Nak kopek bilis... Semua dah siap... Tinggal nk Ngap je.. READY TO EAT.. tak payah panaskan2 daa... bukak penutup ngapp..

4. #SENANG BAWAK TRAVEL
- Bila travel,  susah nak cari makanan HALAL.. dengan Sambal sakura.. Senang... Bawak je.. Sampai sane Makanan dengan nasi putih pun cukup...Makan dengan bubur , megi, Kekadang tekak tak boleh terima makanan negara2 tue.. dengan adanya sambal sakura.. SENANG , MUDAH dan paling penting Sedap... Mudahkan.. Dah ramai bawak sambal kami travel merata-rata..

5. UNTUK YANG DUDUK #OVERSEA
-Biasalaa... kalau duduk oversea.. kita mesti teringin nak makan makanan Melayu , sambal sambal.. podeh podeh. Cili -cili... Dengan adenye sambal sakura.. dah tak perlu risau.. dapat makan sambal tempoyak.. sambal bilis cili api. sambal hitam. sambal hijau padang , sambal penyet.. macam2 sambal... semuanya produk sakura.. Yang penting bila makan sambal sakura mesti teringat masakkan mak..

6. JIMAT #WANG
-Dengan Sambal sakura berat 220gram.. Setiap sambal bertahan makan sehingga semggu. bergantung pada tahap korg layan laaa... ade jugak yg habis sebotol sehari hahaha.. so setiap sambal nie.. boleh makan smggu sesudu.... Layan layan... dan korg  dah jimat...

7. #MENJADI Ejen SAMBAL sakura
- Bukan hanya dapat menikmati kesedapan , keenakkan sambal.. tapi jugak boleh jadi sumber income untuk duit geli2 korg. tambah pendapatan.. biasa sambal sakura nie. bile org rasa, orang akan repeat...

kami mencari ejen untuk sambal sakura di setiap negeri dan tempat.. boleh PM kami...

** Sambal sakura dah terbang ke merata dunia.. dah ade ejen di beberapa negara.. Dengan resepi special dan KEHEBATAN RASANYA..  rasa macam mak mak masak nie buat sambal sakura sangat2 di minati... 😍😍😍

Love ❤
Sakura Pelangi Empire

cite menarik yang lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...