MAXIS ( KEDAUNG )


aku tetibe terpanggil untuk becerita pasal perkhidmatan postpaid yang bagi aku macam xadil...sejak akhir-akhir nie.. banyak yang aku dengar maxis cilok duit customer  la.. macam contoh kan tetibe bil datang dekat 600,padehal gune xsampai 100.. ade yang cecah 10k.. ape nie?? kenapa jadi macam nie?? kalau maxis nak cilok duit pon bukan dengan cara macam nie weii.... hare tol...

macam budak opis aku nie.. gune line plan50 yang berjumlah call memang xkan sampai 50 hengget.. pastu da dekat 2 taon gune.. ok..xde pape masaalah.. tup3.. ade staff maxis nie offer sim kad free katanya.. kalau nak gune gune n xgune xkena bayar pape..dia bagi 2 sim kad.. sekali tengok bulan depan.. bil melambong.. rupanya sim yang dia xgune langsung 2 di casmelampau2...padehal sim 2 dok dalam kotak lagi.... sialan tol..  yang banyak aku dengar keburukkan dari maxis la..kenapa buruk sangat nama maxis sejak akhir-akhir nie?? aku nie da la pakai line maxis...korang nak ker pelanggan korang cam aku nie misalnya lari p kat rangkaian lain??nak ke hilang customer .... dengan pangai jahanam korang nie??jangan la dok menipuu... ambik duit orang dengan cara salah....

ade jugak yang dia bagi sim kat tepi jalan.. bagi copy i/c.. tup2.. 2,3bulan bil sampai cecah ratus-ratus... gilerr kerrr???da la xgune langsung.... free-free duit hilang melayang macam 2 kan.... kalau jadi kat aku.. kat korang.. pade sape kita nak mengadu?? duit hilang macam tue jeww... sioott toll...nak biarkan duit kita di baham free-free ngan orang2 yang tamak macam nie??haiyooo sepatutnya jangan la jadi cekek darah macam nie... kalau da susah sangat dapat duit.. rasenya bukan ini cara nya,,kalau perkhidmatan korang bagus... sume xkan lari.. so pk-pk kan la... kalau korg da selamanya macam nie.. xlama lagi lingkoplaaaaa..........

aku percaya 5 dari 10 orang kat malaysia nie adelah mangsanya.. so sila bertindak..... jangan biarkan kita dipijak..mane hak kita?? perrghhhhh~ terbaiikkkk laaaa.. aku beceramah di petang-petang ahad nie.....
 kalau perkhidmatan korang still macam gampunk.... aku xkan tunggu lama.... selamat tinggal maxis... huuhhhuuuuuu...

Comments

~eRna daRL!ng~ said…
~juz nak share..yes maxis sgt penipu..aku pun guna maxis gak dulu..plan50..aku guna tak smpai pun 50..yes dlm kontrak klo tk guna smpai 50 still kena bayar 50..tp bila smpai bil tgk jumlah rm100..gila babi..markup 50%..gila toi tat mxis..now aku guna digi..sngat berbaloi2..da 2tahun aku guna digi tp bill aku tk pnh lebey dri rm100. aku wat line wit huby aku..gayut smpai subuh tp bln2 below rm50..jimat kan..kol others coverage juga save..aku tk kesah klo nak kol kemana2..tenkiu digi..luv it..to maxis f***.~
kechik adios said…
hehehe.. 2 laa.. selama pakai 3line nie.. digi antara yang terbaek... maxis memang down.. kalau laa dia terus2 cam nie... bankrup la sume lariii ke digi... bek betulkan yg mane silap.. kang bile sume da lari.. apa pon xdapek daaa.....
aisyah said…
aku tak penah kena lak. so far ape yg aku pakai aku bayar. just masa pegi chiang mai bil aku melambung jadi rm600. tu pun aku yang tak sedaar diri gayut sakan kat sana. haha.
kechik adios said…
glerrr smpai rm600 kau nok.... mahainyooo.... ko nie gayut ker betenggek~

Popular posts from this blog

AIRCOND MYVI ROSAK DAN PUNCA-PUNCANYA

MENJUAL DAN MENGEDAR ALAT GANTI KERETA UNTUK SEMUA JENIS KERETA

RESEPI :CEKODOK NASI yang lembut dan enak