Followers

...SELAMAT MEMBACA DAN MENGODEK....



PELAWAT :


SINCE 03 MARCH 2010

Friday, May 14, 2010

kemalangan ngeri

rabu hari 2 ade lah kemalangan ngeri nie area kat2 ngn kawasan sini. mmg ngeri sbb bdk form six pakai bj skolah kalo xsilap meninggal kat tmpt kejadian. lelaki pompuan nek motor kena langgar lori.. kejadian nie belaku depan uma kawan aku. kat jalan besar jgk la. kepala arwah pompuan nie pecah sbb kena gilis ngn tayar lori.. otak besepai.. banyak kat tengah jalan sume.. darah xpayah cakap la.. mmg banyakk... yang lelaki kalo xsilap badan tekepak abis,cam kena twiss. seramm glerr.. pompuan nie kena seret agak jaoh dari tmpt 2. bile polis datang kena ade 2 bahagian kawasan belainan daerrah yang handle kes nie,yang arwah laki polis bahagian lain,yang pompuan polis bahagian lain.. myb sempadan kawasan. yang pompuan 2 myb tekeluar sikit dari kawasan jajahan 2.. xla jaoh cume 50kilometer dari jenazah lelaki tadi. sbb 2 kena ade 2 daerah kena dtg..

ambik mase lame gak tok jenazah 2 di bawak ke hospital.sbb melibat kan kes polis.. kena ttp ngn suwat kabar jeww.. ..yang xleh tahan,adik dak laki nie nek ngn kawan aku,sbb kawan aku cikgu. die nak antar dak nie balik uma,dak nie leh cakap eee excident la. mintak2 bukan abg kite.. dorg benti,tetengok family die sume ade kat ctu.. upenyeee abg die.. inalillah... mak bapak dorang datang,sume dok meraung sedey tgk keadaan anak dorg cam2..time 2 hujan,mak pompuan nie p la kat anak die,nangisss... n ttp mayat anak die time hujan2 2.. sian dengar cite kepala da xde.. wallahualamm... pape pon al-fatihah tok arwah berdua. walaupon aku xkenal tp agak sedih n menyayat hati..
jum sedekah kan al-fatihah tok mereka.. moge tenang di sane.. moge rohnye di tmptkan di dalam golongan org2 beriman... amin...

kepade penunggang motor,behati2 ketika menunggang motor.. sbb anda sgt lah bahaya dan keselamatan anda sgt la tipis..kadang2 kite behati2 macam mane pon.. kalo da ajal.. ttp ajal kan.... ingat lah orang tesayang... sedeyyy glerrrr weiii..... adoyai....

No comments:

cite menarik yang lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...