Posts

Showing posts from May, 2015

Hari keempat dan kelima yang terakhir: Percutian ke lombok , gili trawangan dan kuta 5D4N

Image
Hi dah bace dari episod 1 2 3 dan yang ini yang terakhir.....
ok hari ke 4 aku xbanyak berjalan sebab rakan aku nk pulang dalam petang nye ke kuala lumpur lebih awal sebab dorang dah dapat sehari awal dari kami.


sepanjang di sengigi duduk di bumi aditiya... kami macam seakan menyesal sebab x duduk di gili lebih dari 2 hari. sebab sengigi xde ape... melainkan kalau ko nak p air terjun. p gunung rinjiani atau p kuta.. elok sangat lag stay di sane lebih lame....  bagi aku aku xnak laa hadap air terjun tue... aku duduk sengigi naik motor sewa motor dalam RP50K bersamaan dengan RM15. senang nak congak korg kali je dengan 3.. 50x3 ..  20X3.. dapatlah harga dalam ringgit malaysia..

MALAM tue kami rayau2 p art market... esok kami kuar dalam tengah ari p mataram . konon nk p pasar cakranegara... konon bace dari blog pasar situ murah2 kalau nk beli barang2...
pak supir deraman pun bawak.. dari awal dia cakap pasar cakranegara nie barang2 dari bandung. jangan EXPECT apa yang ade dekat sane tue m…

Majlis aqiqah untuk baby aisy rayyan mikhael

Image
Majlis aqiqah, berendoi dan cukur jambul baby aisy rayyan mikhael
Alhamdulillah  settle majlis berendoi dan cukur jambul ,marhaban baby aisy  rayyan  mikhael  di desa petaling..Pelamin aqiqah , pelamin  berendoi  pelamin cukur jambul yang telah kami deco untuk baby rayyan.
Pelamin  berendoi ini diperbuat dari kayu tiada kerawang2 besi dan semuanya  kelihatan lebih moden dan klasik berasaskan kayu.Kali ini pelamin  berendoi  jenis macam nie yang akan ramai org cari. Lebih bernafas baru sikit dan nampak kelainan…Pelamin  berendoi  dengan harga murah. Mencari pelamin berendoi kayu. Pelamin berendoi  pallet  pelamin kayu untuk majlis aqiqah  dan  cukur  jambul . Jum pm kami di facebook  page..Harga mampu milik.. untuk  lembah  klang sahaja.. kuala lumpur putrajaya   dan selangor sahaja..Sesiapa yang  ingin mencari perkhidmatan  pelamin untuk berendoi  pelamin, cukur  jambul
Pelamin  kayu untuk baby. Boleh menggunakan  service kami.. baikk punyeeeUntuk majlis  aqiqah  dan  cukur  jambul  …

Hari ketiga : Percutian ke lombok , gili trawangan dan kuta 5D4N

Image
Hai pada hari ke 3 kami berjalan2 1 pulau dari pagi sampai tengahari. Selesai pkol 12. Kami suruh  pihak hotel inlander call cidomo ambik kami di hotel cidomo.

Ok kawan aku dah beli pakej boat bersama pakej supir dari agensi hotel yang dia penah ddk dikuta. Kawan  aku dia dah p kuta hari 1st. Makanya jumpe kami di gili. RP400 00 bersamaan RM120 untuk 6orang. Ok bgi aku agak mahal dan kena ketuk dari agensis nie. Dia habaq mai pakej dia sgt berbaloi  n caya kan dia sbb nanti kami akan kena ketuk. Masa tggu tue aku pun dok survey harga pada supir  yang bertanya. Ok. Sekadar bertanya.. rupanya dari sengigi 1 kereta blh dapat RP100 00. Makanya kami kena ketuk dalam RP200 000 sedap2 kan makan tepi. 
Kat sini kena hati2 weyyhh kebanyakkan kena sembelih  kena ketuk datangnya  dari transportation. Ade yang blh kena ketuk sampai RP600 000 ke sejuta.. plss plss plss take note Lebih baik korg ambik  supir dari luar airport atau blue bird. Teksi kaler biru. Tapi jalan  keluar  sikit. Pastu lagi…

Hari kedua : Percutian ke lombok , gili trawangan dan kuta 5D4N

Image
Hi Selamat  pagi....Kami 5 hari 4 malam dekat lombok . Cerita hari pertama sila back ke episod  pertama. Banyak tips yang aku share untuk engkorg  kalau2 naknke lombok..
Ok hari kedua kami di lombok.
Sebelum menuju ke hotel. Pagi2 kami dah bangun untuk snockling. Pakej snockling  yang kami dapat dekat sini. RP90 000 BERSAMAAN RM27. Dari pukol 10.30 sehingga ke pukol 4 petang. 4 perhentian  yang dia akan turunkan. Tapi taman2 laut dia xsecantik redang
**take note tidak secantik redang. Bagi aku snockling  di redang lebih cantik dan colour  full. Tapi still lagi cantik  dan tenang sangat2 dapat tgk  kehidupan dekat bawah laut nie..Kami naik boat yang ade glass boat  di tengah2 nye.. ade lebih kurang 25 org dalam 1 boat. Kebanyakan  nye kami share dengan warga Australia  korea  dan warga Indonesia  sendiri yang  mungkin dtg dari jakarta.Macam yang xbiase snockling  sure laa muntah2 dalam tue.. macam aku.. hahahaha... konpem terhuyuhayang..Lepas 2 kali dilepaskan di dalam laut. Yang xbesny…

Hari pertama : Percutian ke lombok , gili trawangan dan kuta 5D4N

Image
Hai assalamualaikum . Semasa blog nie di tulis. Aku masih lagi berlibur  di lombok dan gili trawangan. Masih lagi berjalan2 di sekitar gili trawangan dan sengigi  beach... Percutian nie aku kira  sangat berbaloi dan sangat2 best.. tengok  ayat aku  dah macam ayat org2 lombok daaa... ok  aku decide  nak ke lombok dari bulan 3 march 2015 yang lepas. Memule nak ke redang. Tapi last2 kami rase better p jauh sikit dan nak rase keindahan lombok yang rata2 semua  org  dok becerita  pasal hebat  nye kepulauan  nie..
Ok aku beli tiket  flight rm129 . Kalau return leboh kurang rm295 sorg. Dengarnya ade yang lebih murah dari nie kalau ade promo. Dan adw jugak tiket  dia boleh cecah rm600 ke rm1000. Ok airport baru lombok terletak dekat bandar  praya. Dulu letaknya di bandaran mataram.. tapi airasia  xblh mendarat sebab kondisi airportnye yang kecil.
**hanya flight airasia sahaja yang akan ke lombok. Tak ade flight lain yea selain airasia.. ** boleh ke bali atau dari bali ke lombok. Naik fastbo…