Posts

Showing posts from 2015

Hari keempat dan kelima yang terakhir: Percutian ke lombok , gili trawangan dan kuta 5D4N

Image
Hi dah bace dari episod 1 2 3 dan yang ini yang terakhir.....
ok hari ke 4 aku xbanyak berjalan sebab rakan aku nk pulang dalam petang nye ke kuala lumpur lebih awal sebab dorang dah dapat sehari awal dari kami.


sepanjang di sengigi duduk di bumi aditiya... kami macam seakan menyesal sebab x duduk di gili lebih dari 2 hari. sebab sengigi xde ape... melainkan kalau ko nak p air terjun. p gunung rinjiani atau p kuta.. elok sangat lag stay di sane lebih lame....  bagi aku aku xnak laa hadap air terjun tue... aku duduk sengigi naik motor sewa motor dalam RP50K bersamaan dengan RM15. senang nak congak korg kali je dengan 3.. 50x3 ..  20X3.. dapatlah harga dalam ringgit malaysia..

MALAM tue kami rayau2 p art market... esok kami kuar dalam tengah ari p mataram . konon nk p pasar cakranegara... konon bace dari blog pasar situ murah2 kalau nk beli barang2...
pak supir deraman pun bawak.. dari awal dia cakap pasar cakranegara nie barang2 dari bandung. jangan EXPECT apa yang ade dekat sane tue m…

Majlis aqiqah untuk baby aisy rayyan mikhael

Image
Majlis aqiqah, berendoi dan cukur jambul baby aisy rayyan mikhael
Alhamdulillah  settle majlis berendoi dan cukur jambul ,marhaban baby aisy  rayyan  mikhael  di desa petaling..Pelamin aqiqah , pelamin  berendoi  pelamin cukur jambul yang telah kami deco untuk baby rayyan.
Pelamin  berendoi ini diperbuat dari kayu tiada kerawang2 besi dan semuanya  kelihatan lebih moden dan klasik berasaskan kayu.Kali ini pelamin  berendoi  jenis macam nie yang akan ramai org cari. Lebih bernafas baru sikit dan nampak kelainan…Pelamin  berendoi  dengan harga murah. Mencari pelamin berendoi kayu. Pelamin berendoi  pallet  pelamin kayu untuk majlis aqiqah  dan  cukur  jambul . Jum pm kami di facebook  page..Harga mampu milik.. untuk  lembah  klang sahaja.. kuala lumpur putrajaya   dan selangor sahaja..Sesiapa yang  ingin mencari perkhidmatan  pelamin untuk berendoi  pelamin, cukur  jambul
Pelamin  kayu untuk baby. Boleh menggunakan  service kami.. baikk punyeeeUntuk majlis  aqiqah  dan  cukur  jambul  …

Hari ketiga : Percutian ke lombok , gili trawangan dan kuta 5D4N

Image
Hai pada hari ke 3 kami berjalan2 1 pulau dari pagi sampai tengahari. Selesai pkol 12. Kami suruh  pihak hotel inlander call cidomo ambik kami di hotel cidomo.

Ok kawan aku dah beli pakej boat bersama pakej supir dari agensi hotel yang dia penah ddk dikuta. Kawan  aku dia dah p kuta hari 1st. Makanya jumpe kami di gili. RP400 00 bersamaan RM120 untuk 6orang. Ok bgi aku agak mahal dan kena ketuk dari agensis nie. Dia habaq mai pakej dia sgt berbaloi  n caya kan dia sbb nanti kami akan kena ketuk. Masa tggu tue aku pun dok survey harga pada supir  yang bertanya. Ok. Sekadar bertanya.. rupanya dari sengigi 1 kereta blh dapat RP100 00. Makanya kami kena ketuk dalam RP200 000 sedap2 kan makan tepi. 
Kat sini kena hati2 weyyhh kebanyakkan kena sembelih  kena ketuk datangnya  dari transportation. Ade yang blh kena ketuk sampai RP600 000 ke sejuta.. plss plss plss take note Lebih baik korg ambik  supir dari luar airport atau blue bird. Teksi kaler biru. Tapi jalan  keluar  sikit. Pastu lagi…

Hari kedua : Percutian ke lombok , gili trawangan dan kuta 5D4N

Image
Hi Selamat  pagi....Kami 5 hari 4 malam dekat lombok . Cerita hari pertama sila back ke episod  pertama. Banyak tips yang aku share untuk engkorg  kalau2 naknke lombok..
Ok hari kedua kami di lombok.
Sebelum menuju ke hotel. Pagi2 kami dah bangun untuk snockling. Pakej snockling  yang kami dapat dekat sini. RP90 000 BERSAMAAN RM27. Dari pukol 10.30 sehingga ke pukol 4 petang. 4 perhentian  yang dia akan turunkan. Tapi taman2 laut dia xsecantik redang
**take note tidak secantik redang. Bagi aku snockling  di redang lebih cantik dan colour  full. Tapi still lagi cantik  dan tenang sangat2 dapat tgk  kehidupan dekat bawah laut nie..Kami naik boat yang ade glass boat  di tengah2 nye.. ade lebih kurang 25 org dalam 1 boat. Kebanyakan  nye kami share dengan warga Australia  korea  dan warga Indonesia  sendiri yang  mungkin dtg dari jakarta.Macam yang xbiase snockling  sure laa muntah2 dalam tue.. macam aku.. hahahaha... konpem terhuyuhayang..Lepas 2 kali dilepaskan di dalam laut. Yang xbesny…

Hari pertama : Percutian ke lombok , gili trawangan dan kuta 5D4N

Image
Hai assalamualaikum . Semasa blog nie di tulis. Aku masih lagi berlibur  di lombok dan gili trawangan. Masih lagi berjalan2 di sekitar gili trawangan dan sengigi  beach... Percutian nie aku kira  sangat berbaloi dan sangat2 best.. tengok  ayat aku  dah macam ayat org2 lombok daaa... ok  aku decide  nak ke lombok dari bulan 3 march 2015 yang lepas. Memule nak ke redang. Tapi last2 kami rase better p jauh sikit dan nak rase keindahan lombok yang rata2 semua  org  dok becerita  pasal hebat  nye kepulauan  nie..
Ok aku beli tiket  flight rm129 . Kalau return leboh kurang rm295 sorg. Dengarnya ade yang lebih murah dari nie kalau ade promo. Dan adw jugak tiket  dia boleh cecah rm600 ke rm1000. Ok airport baru lombok terletak dekat bandar  praya. Dulu letaknya di bandaran mataram.. tapi airasia  xblh mendarat sebab kondisi airportnye yang kecil.
**hanya flight airasia sahaja yang akan ke lombok. Tak ade flight lain yea selain airasia.. ** boleh ke bali atau dari bali ke lombok. Naik fastbo…

Photobooth murah yang mampu milik tapi cantik dan berbaloi

Image
Hi assalamualaikum  dan selamat tengah ari.Dah  makan ke? Ok berikut bulan mei dan july nie kan. Sebelum raya dan puasa berduyun2 majlis perkahwinan .  Majlis pertunangan  aqiqah berendoi datang berpusu2...  ada yang nk raya dgn bakal suami. Maka majlis nye mesti la laju2 akan dibuat dalam bulan nie.. yea x?Panjang mukadimah  nye yea..
Ok unique  creative  empire. Photobooth  malaysia. Sebelum nie ada masuk majalah pesona pengantin. 2 kali jugak masuk.  Nanti kami sertakan gambar di bawah yea.. ok kami ade buat pakej mampu milik untuk photobooth  corner  yang  harga  murah  dan vintage.
Photobooth  biasenye untuk tetamu mengabadikan gambar . Yela nak ambik gambar dkt pelamin segan. Xpun  nk ambik gambar dkt pelamin. Pengantin dudusk besanding. Maka nya buat laa photobooth  untuk tetamu sama2 senang  begambar di situ. Kurang2 boleh laa taruk  hastag nama pengantin  yea dok? Ok di samping tue jugak photobooth  corner dekat  dgn meja guestbook. Lepas sign blh bergambar. Ade  gune bubble  …

photobooth,majlis aqiqah, pelamin berendoi, pelamin aqiqah cukur jambul

Image
hai...

selain menyediakan photobooth murah ,kami menyediakan pakej majlis berendoi untuk majlis aqiqah dan cukur jambul dengan harga yang sangat mampu milik. Untuk Pelamin  berendoi boleh singgah di fb page kami.
photobooth unique creative empire untuk pertanyaaan lanjut. :)


pelamin yang diberi nafas baru. xde buaian berkerawang. semuanya dari pallet. yang di buat dari kayu2 berkualiti dan cantik. hiasan bersama box2 pallet yang lain nya.. promosi hanya untuk bulan 5 dan 6 ini sahaja.





mari ke lombok

kami akan ke lombok 2 minggu lagi


check list

flight book done
pasport done
tukar duit done
backpack done
hotel booking done


itinerary done

gili trawang wajib
sengigi wajib
kuta beach lombok wajib



sekian

Makanan Laut Punca Wajah Hafreez Adam 'Buruk', Tanggung Malu

Image
Hafreez Adam ketika zaman remajanya (kiri) dan wajah terkini. PETALING JAYA: Pelakon Hafreez Adam mendedahkan, kegilaannya terhadap makanan laut pada usia remaja menjadi punca mukanya kelihatan “buruk” akibat dipenuhi jerawat batu.

Hafreez, 25, berkata, masalah itu menyebabkan dia hilang keyakinan diri, malu berjumpa orang ramai dan banyak menghabiskan masa di rumah.

"Ketika berumur 18 tahun muka saya sangat teruk kerana mempunyai banyak jerawat  menyebabkan saya kurang keyakinan diri dan berasa malu. Saya juga jarang keluar bersama rakan-rakan," katanya kepada mStar Online ketika dihubungi di sini pada Khamis.

Hafreez berkata, ketika mendapatkan rawatan, doktor menasihatinya agar tidak lagi memakan makanan laut kerana ia antara faktor yang menyebabkan wajahnya ditumbuhi jerawat yang banyak.

Katanya, kerana bimbang masalah itu bertambah melarat, dia memutuskan untuk tidak lagi menikmati makanan laut sehinggalah jerawatnya berkurangan dan muka menjadi licin dalam te…

AIRCOND MYVI ROSAK DAN PUNCA-PUNCANYA

Image
OK, aku nk stat buat mukadimah nie... selamat tengah ari salam jumaat.

lame aku xberbicara dalam blog aku sendiri. memang lucky la aku ade masa mencorakkan sikit blog aku yang dah pun kusam. pertama sekali. tajuk atas dah tau kan aku nak cite pasal ape?

ok biasa lah kan bile dengar service aircond sebanyak 280 setiap tahun rase berat bapak laa nak keluarkan duit banyak tue. bayangkan kos kereta yang kita tanggung. rm500 - rm700 bebulan wajib bayar hutang bank. rm300 - rm500 minyak bebulan wajib isi untuk p balik reja. 5 bulan sekali rm200 kena ada atau lebih untuk servis minyak hitam. rm200 sebijik tayar x 4 dah rm800 untuk tukiak tayiak haaa utara sket.. tue nk tukar tayar koman2 2 ke 3 tahun atau lebih. lagi tukar bateri kereta rm200 dalam masa 2 ke 3 tahun,

kira-kira bape banyak stok duit yang kita ada... gaji xseberapa. tukar itu ini dag berape kan. mane nk tepk nak service aircond segala. sekali bile compressor dah rosak tengngaga harga cecah rm2000.. 2k bai.. mane nk cekau....??

Dituduh Gila Seks & Gay: Wak Doyok Mahu Buat Laporan Polis

Image
Written by Bella | April 15th, 2015 Dilabelkan sebagai lelaki gila seks dan gay, Wak Doyok menerima pelbagai tomahan daripada masyarakat apatah lagi ada pula individu yang mengaku pernah menjalinkan hubungan songsang bersamanya satu ketika dahulu.





Merasa tertekan dan enggan lagi difitnah, Wak Doyok merencana untuk membuat laporan polis bagi membersihkan namanya dan tidak mahu perkara ini berpanjangan serta melibatkan ahli keluarganya.
Saya sendiri tidak tahu siapa orang berkenaan yang telah menulis benda-benda macam itu mengenai saya di Twitter. Ia adalah fitnah dan saya akan buat laporan polis.
Saya ada keluarga. Malah saya menjaga ibu dan bapa saya. Cerita-cerita macam ini bukan sahaja boleh meninggalkan kesan tidak elok kepada saya, bahkan buat keluarga saya juga. Pada pendapat Wak Doyok, individu yang menyebarkan cerita tidak benar itu sengaja mencari perhatian dan publisiti murahan tanpa memikirkan kesan terhadap mereka yang difitnah olehnya.
Bagi saya, budak…