Followers

...SELAMAT MEMBACA DAN MENGODEK....



PELAWAT :


SINCE 03 MARCH 2010

Thursday, July 25, 2013

PHOTOGRAPHY UNTUK PERNIAGAAN ANDA

Salam.. ade sesape dekat sini meniaga on9??
 ade sesiapa yg dekat sini masih mencari photography. .. jurufoto jurugambar untuk produk2 perniagaan on9 anda.. untuk tudung.. untuk telekung baju dengan harga yg sangat berpatutan.. kunjungi kechikgraphy photographer di fb..
 Harga kami yang paling murah dan berpatutan setakat ini.. juga menyediakan model yg berpengalaman...
Mahukan photographer murah untuk shoot produk perniagaan anda?? Kunjungi page fb kami dan like... anda pasti berpuas hati dengan servis yang kami berikan..

mencari photography jurugambar jurufoto untuk shoot produk2 anda untuk dijadikan broucher.. tamplate.. dijadikan bunting atau untuk katalog.... kechikgraphy sedia membantu anda... SAMBIL2 TUE JUM LIKE N TENGIK GAMBAR2 YANG KAMI HASILKAN 

SILE LIKE  ------------------------> https://www.facebook.com/KEchikgraphyPhotographer




REPOST : KISAH LEPAT , SUNNI DAN SITI AMINAH


 korang penah dengar cite /kisah lepat dan sunni yang menyayat hati pasal lepat dan perjalanan hidup yang dia lalui ketika 1996 dulu?? Ismail Ariffin atau org Lebih Dikenali  dengan pangilan Ismail Lepat..beliau merupakan kartunis jalanan.
 penah ambik tau xpasal kisah die yang penah masuk mastika tv3 dan kisah nya menjadi tatapan seluruh rakyat malaysia.. sebab anak dia dilarikan oleh bini dia .. minah saleh??.... 13tahun lepas jugak kowt kisah nie....

Mari kita semak kronologi kes Ismail Ariffin (Lepat) terhadap anak hasil perkahwinan beliau yang sebelum ini dengan bekas isterinya Jane Brummit @ Aishah suatu ketika dahulu :






  • Perkahwinan dahulu antara Ismail Arifin (Lepat) dengan Jane Brummit @ Aishah Jane Abdullah mendapat zuriat (seorang anak yang bernama Sunni Sazali yang dilahirkan di Malaysia)
  • Februari 1996 – Aishah larikan Sunni ke England kali pertama sebelum Lepat membawa anaknya ke Amsterdam dan kemudian pulang ke Pulau Pinang pada bulan Oktober 1996
  • Pada 1 April 1997, mahkamah berkenaan mengeluarkan perintah membenarkan Aishah bertemu Sunni setiap pagi Sabtu di pekarangan Balai Polis Lebuh Pantai, Georgetown selepas rumah tangga pasangan itu mengalami keretakan
  • 5 Julai 1997 – Sunni dilarikan Aishah buat kali kedua semasa dalam Custody Makhamah Syariah Pulau Pinang dengan menyeberangi sempadan di pintu Bukit Kayu Hitam
  • Kes ini menjadi rumit kerana keluarga Jane Brummit berjaya mendapatkan perintah Mahkamah Crown di Winchester pada Ogos 1997 supaya Ismail Ariffin memulangkan semula Sunni. Jane kemudian pergi ke Malaysia bagi mendapatkan hak penjagaan ke atas Sunni daripada Mahkamah Syariah Pulau Pinang. Kes penjagaan anak itu ditangguh pada bulan Jun 1997.
  • Pada laporan akhbar 18 Mac 2010 (berita Harian), melalui kenyataan Ketua Polis Negara pada masa itu polis tidak pernah menutup kertas siasatan kes bekas isteri pelukis potret, Ismail Ariffin atau Lepat, Aishah Jane Brummit yang melarikan anak mereka, Sunni, ke England, 13 tahun lalu
  • Tiga belas tahun lalu, Aishah melarikan anak hasil perkongsian hidup dengan Lepat, 42, selepas pertemuan dengan anaknya atas perintah Hakim Mahkamah Syariah Pulau Pinang, Othman Ibrahim.
  • Pada 1 April 1997, mahkamah itu mengeluarkan perintah membenarkan Aishah bertemu Sunni, setiap Sabtu di pekarangan Balai Polis Lebuh Pantai, Georgetown. Namun, Aishah mengambil kesempatan itu untuk melarikan Sunni ke England menerusi sempadan negara di Bukit Kayu Hitam.
  • Ketika itu, polis menjalankan siasatan kes berkenaan mengikut Seksyen 363 Kanun Keseksaan, iaitu culik daripada penjagaan yang sah dan jika sabit kesalahan boleh dipenjara sehingga tujuh tahun.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
kat bawah nie gambar masa sunni brummitt dah meningkat dewasa dan besar :) hemsem la jugak an.....



kat bawah nie video anak die.. gler meh terer makaiihhh~..... pemes da anak die nie skng... MUKA PUN ADA IRAS-IRAS LEPAT.



LEPAT SUDAH PUN BERUMAH TANGGA.. .Telah berkahwin untuk kali kedua dengan rakyat Jerman dan kini tinggal bersama isterinya, Nor Azlina Ceasar Abdullah, 27, yang juga penuntut peringkat sarjana bidang psikologi di Universiti Bremen dan anak perempuan Siti Aminah serta anak lelaki Ahmad Azli Ceasar, .

Lepat telah banyak berusaha untuk mendapat kembali anaknya Sunni..ikuti kenyataan beliau:

“Sudah puas saya minta bantuan sana sini mendapatkan semula anak saya (Sunni Sazali), tetapi semuanya tidak berhasil. Kini saya hanya mampu berdoa agar suatu hari nanti dia kembali.
“Sudah hampir 14 tahun saya cuba minta tolong pihak berkaitan tetapi semuanya seperti membisu hingga menyebabkan jiwa saya tertekan memikirkannya.

“Sehingga kini, semua pihak seperti sudah melupakannya termasuk juga Mahkamah Syariah Pulau Pinang yang sebenarnya bertanggungjawab terhadap Sunni ketika dia dilarikan bekas isteri saya,” katanya. Menurutnya, sejak kejadian Sunni dilarikan bekas isterinya, Aishah Jane Brummit, dia banyak memendam perasaan. Katanya, akibat terlalu lama memendam perasaan itu juga menyebabkan dia disahkan menghidap penyakit hulu hati dan buah pinggang.

“Saya menderita penyakit ini sudah sekian lama hingga terpaksa menjalani pembedahan di Jerman pada 2009 dan doktor di sana mengesahkan bahawa penyakit itu disebabkan gangguan emosi kronik yang dialami.

“Siapa yang mampu bertahan dengan situasi dihadapi seperti ini, sudahlah anak dilarikan ketika dalam jagaan ‘pihak berkuasa’, bantuan diharapkan dapat mengusahakan kepulangannya semula juga tidak berhasil,” katanya.

Dia mengakui sangat merindui Sunni dan beberapa kali pernah cuba berkomunikasi dengannya melalui laman sosial, facebook tetapi anaknya itu seperti mengelak daripada‘berbual’ dengannya.

“Dengan apa yang terjadi kepada saya ini, saya tidak berdendam kepada Aishah Jane tetapi akan terkilan jika dia dan Sunni tidak lagi mengikut ajaran Islam.

“Walaupun ramai mempersoalkan gaya penampilan saya hingga ada yang pernah mendakwa saya mengikut ajaran sesat, sebenarnya saya taat kepada ajaran Islam dan tidak kisah apa yang orang katakan,” katanya. “Malah, saya ada merancang untuk membawa isteri dan anak-anak di Jerman pulang dan menetap di Malaysia kerana mahukan mereka mendalami ajaran Islam.

Dia juga menceritakan kepada Siti Aminah mengenai Sunni dan dia beriya-iya mahu bertemu dengan abangnya itu.

siti aminah punya loghat utara dan german yang sangat comel n cute....







INI ADALAH VIDEO YANG TELAH DI UPLOAD OLEH SESEORANG UNTUK TATAPAN LEPAT DAN SELURUH RAKYAT MALAYSIA.. SEMOGA TERUS TABAH DAN DAPAT BERJUMPA DENGAN SUNNI SUATU HARI NANTI...

Published on Nov 10, 2012
here we go.. im just know lepat story today, starting i see his daughter video siti Aminah, and im start interesting about their story.. and what i know lepat is the best Father i've seen.. 10/11/12 today i get to know them and today i make it video for them. May Allah bless you


DARI POST 2TAHUN LEPAS

kechiksempoi.blogspot.com/2011/03/kisah-lepat-pelukis-jalanan.html

Tuesday, July 23, 2013

BAPA SI MATI TERSEPIT DITINGKAP KONONNYA NAK MENCURI RUMAH JIRAN. TAMPIL MEMBUAT KENYATAN

 


Tunjukkan bukti anak saya mati tersepit di tingkap. Itulah luahan seorang bapa atas satu kes yang mana baru2 neh dilaporkan oleh akhbar bahawa seorang 'bakal pencuri' mati tersepit di tingkap sebelum mencuri.

Antara petikan laporan berita ;

Suspek berumur 27 tahun ditemui mati dengan hanya memakai seluar dalam dan hasil bedah siasat mengesahkan bahawa dia mati kerana sesak nafas.
Ketua Polis Daerah Ipoh, ACP Sum Chang Keong berkata dalam kejadian kira-kira pukul 12 malam tadi, mangsa lelaki berumur lingkungan 50-an yang baru pulang ke rumah terkejut menemui suspek di dapur dalam keadaan tersepit dengan kaki di luar dan kepala di dalam rumah.
"Ketika kejadian tiada sesiapa di rumah. Suspek bertindak masuk mengikut tingkap berdasarkan kesan dan alat pemotong besi yang berada di situ, namun malangnya mangsa tersepit di bahagian besi tingkap," katanya.
Suspek tidak sempat masuk ke rumah mangsa dan polis hanya menemui baju suspek serta peralatan untuk memecah masuk rumah, katanya.

Aku pun tak sure juga macam mana dia boleh tersepit tue. Tapi bapa kepada arwah tampil membuat kenyataan balas berhubung kejadian tersebut.

Rujuk bawah ;

'Tunjukkan bukti gambar anak saya tersepit'

IPOH - Bapa kepada seorang pemuda yang ditemui mati tersepit di palang besi tingkap dapur ketika cuba menceroboh masuk rumah jirannya, bercadang membuat demonstrasi bagi menyangkal keputusan bedah siasat bahawa anaknya itu mati disebabkan oleh sesak nafas.

Mohd. Damanhuri Mohd Fuat, 50, berkata, dia akan melantik seorang sukarelawan yang berbadan sama saiz seperti anaknya untuk 'melakonkan semula' aksi pecah masuk rumah tersebut bagi membuktikan seseorang itu tidak boleh mati dengan hanya sesak nafas akibat tersepit, melainkan teruk dipukul.

"Saya telah melantik peguam untuk mendapatkan perintah mahkamah esok bagi menjalankan bedah siasat kali kedua. Saya akan melihat kepada keputusannya dahulu sebelum membuat demonstrasi ini.

"Sekiranya keputusan adalah sama (mati disebabkan sesak nafas akibat tersepit), saya tetap tidak akan berpuas hati kerana kenapa ada kesan lebam di badan seperti dipukul dengan objek keras termasuk di perutnya seperti dipijak serta dicekik di leher dan diikat di pergelangan tangan?" katanya


NEGARA DALAM BAHAYA JIKA SYIAH SEMAKIN BERLELUASA



 Negara dalam bahaya, kata NGO
Sebahagian daripada pengikut ajaran Syiah sedang mengikuti ceramah.

SHAH ALAM – Kerajaan digesa bertindak segera bagi membendung gelombang Syiah yang kini berada di paras bahaya sehingga boleh mencetuskan krisis.
Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (Isma),  Abdullah Zaik Abd Rahman berkata, kealpaan semua pihak membendung penularannya menjadi punca Syiah berkembang pesat di Malaysia.

“Pada awal 1990-an, bilangan pengikut Syiah sekitar 400 orang sahaja, tetapi kini kita tidak ambil perhatian dengan perkembangan itu.

“Pada awalnya, mereka menyebarkan ajaran itu di universiti-universiti, tetapi gerakan Syiah telah mengeksploitasikan perkembangan masyarakat Malaysia melalui  hubungan antara masyarakat, politik, NGO dan perdagangan,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Ditanya bagaimana ajaran Syiah ini mampu berkembang dengan cepat, beliau berkata, antara strategi yang digunakan adalah melalui tarkiyah (berpura-pura) di sebalik badan NGO dan politik.

Katanya, satu ketika dahulu Malaysia pernah menerima kunjungan seramai 70,000 pengikut Syiah.

“Ini proses normalisasi, apabila ada pemimpin politik dan gerakan Islam yang menjadi pendukung Syiah, masyarakat akan anggap ia tidak bahaya.

“Apabila ada perkara buruk dilemparkan terhadap kumpulan ini, akan ada pemimpin cuba neutralkan keadaan dengan memberitahu kebaikan Syiah,” katanya.

Menurutnya, ilmuwan, Dr Yusuf al-Qaradawi pernah menasihati Malaysia untuk membendung Syiah.

“Beliau pernah diajak berdialog bersama puak Syiah, tetapi terpaksa dibatalkan kerana mereka tidak mahu menghormati perjanjian untuk tidak menyebarkan ajaran mereka ke negara Sunni. Sekarang negara dalam keadaan bahaya dan parah,” katanya.

Mengenai kenyataan Ketua Kumpulan Syiah Malaysia, Mohd Kamil Zuhairi Abd Aziz yang mendakwa jumlah pengikut fahaman itu kini dianggarkan antara 300,000 dan sejuta orang, Abdullah Zaik berkata, angka itu sengaja diperbesarkan bagi melambangkan mereka punyai pengaruh yang kuat.

“Apabila Kedah mewartakan Syiah haram, mereka mahu nampak kuat dan nampak ramai. Dengan itu, mereka boleh guna alasan hak asasi untuk tidak diganggu gugat dan mendakwa didiskriminasikan jika kerajaan mengambil tindakan,” katanya.

Minyak petrol RON 91


 Harga Minyak RON 91


Minyak petrol RON 91 : Dilaporkan tidak lama lagi, kerajaan Malaysia bakal memperkenalkan RON 91 sekaligus menggantikan RON 95 seperti yang anda gunakan sekarang yang dijual RM1.90 seliter. Dalam erti kata lain, pengenalan minyak petrol RON 91 adalah salah satu ikhtiar kerajaan untuk menurunkan harga minyak petrol untuk anda semua. Dalam bahasa halusnya….
Dalam bahasa halusnya, pengenalan minyak petrol RON 91 sendiri ada merupakan salah satu langkah yang dapat mengurangkan lagi bebanan tinggi kos subsidi yang ditanggung kerajaan setiap tahun. (KLIK SINI)

Perbezaan Minyak Petrol RON 91 VS RON 95?

  1. RON 91 dicipta untuk enjin yang mampu menerima petrol berplumbum
  2. RON 95 untuk petrol tanpa plumbum yang juga disebut petrol premium
Jikalau di Eropah, dibahagikan kelas minyak petrol kepada 3 :
  1. RON 91
  2. RON 95
  3. RON 98
Pembahagian jenis minyak petrol dibuat berdasarkan jenis keperluan bahan bakar yang diperlukan pada setiap jenis enjin berlainan pengeluar.
Seperti biasa apabila diperkenalkan sesuatu yang baru, kerisauan mula timbul apabila pemerhati industri automotif masih lagi tidak pasti minyak petrol RON 91 itu kelak boleh digunakan atau untuk jenama kereta Malaysia, Jepun.
Alasan yang diberikan mereka, rata-rata memberitahu :
  • kereta Jepun memerlukan kandungan oktana yang lebih tinggi
  • RON yang lebih rendah akan menyebabkan “knocking” bunyi bising daripada enjin
Sekadar informasi untuk anda semua :
RON berkaitan dengan campuran dua unsur asas iaitu oktana dan pentana yang melengkapkan sifatnya menjadi bahan bakar petrol.
Dan….berita baiknya berdasarkan sumber yang Berita Semasa terima, minyak petrol RON 917 ini sesuai untuk :
  • Jenama kereta Malaysia
  • BWM, Mercedes juga dilaporkan turut sesuai menggunakan RON91 (bergantung kepada model)

Perbandingan Harga Minyak Petrol RON91?

Jika diperkenalkan minyak petrol RON 91 ini kelak, Malaysia bakal menyertai negara Thailand, Australia :
  • Thailand 43.75 baht/liter (RM4.50 seliter)
  • Australia A$1.454/liter (RM5.12 seliter)
Minyak petrol RON 97 mengandungi hanya 3 peratus pentana dan selebihnya oktana. Manakala minyak petrol yang kami, anda dan kita semua gunakan sekarang iaitu RON 95, mengandungi oktana sekitar 95 peratus dan selebihnya pentana. Dan untuk minyak petrol RON 91 yang akan datang, pastinya kandungan oktana lebih rendah daripada biasa.  Apa kata anda pula?



COPY PASTE : BERITA SEMASA .

 

TAHNIAH KATE MIDDLETON (The Duchess of Cambridge) DAN PUTERA WILLIAM ATAS KELAHIRAN BABY BOY BAKAL PEWARIS DIRAJA BRITAIN Britain

 WAH.... harini berita gembira untuk semua dan seluruh rakyat Britain atas kelahiran  bakal pewaris takhta..

MESTI RAMAI YANG TERTUNGGU GAMBAR  PUTERA NIE.. 

GAMBAR ANAK PUTERA WILLIAM DAN KATE.. GAMBAR BABY PUTERA WILLIAM DAN KATE.
MUNGKIN AKAN DIUMUMKAN NANTI OLEH ISTANA BRITAIN.. :) JUM BACA ARTIKEL NIE DULU..
DAN  INI GAMBAR-GAMBAR KATE KETIKA MASIH PREGNANT, PREGGY,  MENGANDUNG..

 


 





Kate Middleton telah melahirkan seorang anak lelaki.
The Duchess of Cambridge dan suaminya Putera William disambut tot pada 22 Julai.
Menurut BBC, Middleton 31 tahun telah dimasukkan ke suite kelahiran beliau di Hospital St Mary di London pada 6 pagi.
Sepuluh jam kemudian Middleton melahirkan seorang bayi lelaki dengan suami Putera William di sebelah beliau.
Beribu-ribu yang berat telah berkumpul di luar Istana untuk menunggu berita, sedangkan akhbar telah berkhemah di luar Wing Lindo luar Hospital Paddington di mana Duchess melahirkan selama beberapa minggu.
Ibu dan anak berada dalam kesihatan yang baik, dengan kenyataan itu berkata: ". Yang Teramat Mulia dan anaknya kedua-duanya dengan baik"
Ia dijangka bahawa Duchess of Cambridge dan anaknya akan tinggal di hospital semalaman.
Bayi ini mempunyai berat £ 8 6oz dan dilahirkan pada 4:24. Tidak seperti tahun-tahun sebelumnya, pengumuman telah dibuat oleh siaran akhbar dan tidak melalui kuda-kuda di Buckingham Palace. Ini adalah supaya pengesahan itu dibuat sebagai "cepat dan mudah yang mungkin".
Putera Charles dan Camilla, Duchess of Cornwall, dikatakan gembira dengan berita itu.
Ketibaan gembira mengikuti pengumuman kehamilan Middleton dengan Clarence House pada 3 Disember tahun lepas.
Bayi, yang tidak dinamakan, adalah ketiga dalam garis ke takhta British.
Pada 09:03, kami menulis ...
Kate Middleton adalah di peringkat awal buruh dan telah dimasukkan ke hospital sebelum 06:00 pagi ini.
"Perkara yang sedang berjalan seperti biasa," kata jurucakap. Pengumuman rasmi akan datang mungkin bahawa kelahiran.
Prince William dilaporkan di sisi isterinya di Lindo Wing swasta Hospital St Mary di barat London, di mana beliau sendiri dilahirkan pada tahun 1982.
Pegawai-pegawai istana dianggap telah memutuskan untuk membuat pengumuman bahawa Duchess of Cambridge telah masuk ke dalam tenaga kerja awam dalam usaha untuk mengimbangi "maruah" beliau dengan hakikat bahawa media sosial menjadikannya hampir mustahil untuk memastikan ketibaan pasti anaknya itu rahsia.
Seorang jurucakap kerajaan berkata: "The Duchess of Cambridge telah diterima pada pagi ini untuk Hospital St Mary, Paddington, London pada peringkat awal buruh.
"Duchess dilalui oleh kereta dari Kensington Palace kepada Wing Lindo dengan The Duke of Cambridge."
Pippa Middleton dan ibu Kate Carole dianggap sebagai dengan pasangan.
Anak pasangan itu akan menjadi ketiga dalam baris berturut-turut, penyisihan William adik Putera Harry untuk keempat dalam talian untuk takhta.





Tuesday, July 16, 2013

KALAU SUPERHERO KORANG BERBADAN TRIPLE XXXL??? AMACAM??

Gambar ini merupakan ilustradi dari Carlos Dattoli yang memaparkan apa yang berlaku jika superhero anda adalah seorang yang mempunyai masalah berat badan. Seem creepy right?



1

2
3
4
5

perghhh.... REKAAN TRAFIC LIGHT YANG OHSEM

Rekaan Traffic Light ini dibuat oleh Art Lebedev Studio untuk bandar Kayseri di turki. Traffic Light ini menggunakan lampu LED dan paparan belakangnya adalah hitam bagi menyerlahkan lagi warna lampu. 


1
2

3
4
5
6
7
8

i phone cassing dari barang kitar semula

Chipster merupakan iPhone Case dari bahan kitar semula yang bagi kami sangat cool. Case ini adalah rekaan pprwrk studio yang berpusat di california dan ia dijual secara online pada harga US$25(RM70). Dari sampah menjadi duit, sekarang anda tahu.

errrkkkk..................... kena air basah x??



1
2
3

Mencari photography untuk shoot tudung, baju, telekung atau barang niaga on9....??

Salam.. ade sesape dekat sini meniaga on9??
 ade sesiapa yg dekat sini masih mencari photography. .. jurufoto jurugambar untuk produk2 perniagaan on9 anda.. untuk tudung.. untuk telekung baju dengan harga yg sangat berpatutan.. kunjungi kechikgraphy photographer di fb..
 Harga kami yang paling murah dan berpatutan setakat ini.. juga menyediakan model yg berpengalaman...
Mahukan photographer murah untuk shoot produk perniagaan anda?? Kunjungi page fb kami dan like... anda pasti berpuas hati dengan servis yang kami berikan..

mencari photography jurugambar jurufoto untuk shoot produk2 anda untuk dijadikan broucher.. tamplate.. dijadikan bunting atau untuk katalog.... kechikgraphy sedia membantu anda... 








cite menarik yang lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...