Followers

...SELAMAT MEMBACA DAN MENGODEK....



PELAWAT :


SINCE 03 MARCH 2010

Monday, January 31, 2011

sedetik lebih anuar zain (lirik)

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta
Dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerna kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta
Sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia

Asal masih adanya kamu



for u <3

Monday, January 24, 2011

Makan-makan : januari 2011

sepanjang aku hidup 2011 pada januari nie... ade lah aku snap pix sikit2 tok tatapan di kemudian hari...aku suke makan.. dan suke tgk pix makan yang sesedap.. dan sepanjang aku makan nie.. aku nak ucap terima kasih pada beliau yang blanje saya dikala saya ke kekring..di akan AKAN dtg saya pulak akan belanjew kamu yea.. huhuhu.. makasih yaaa~ shedap.. dan disini saya abadikan nya... xlupe juga pada bos yang belanjew tony romas yang memang sedap bangat... so layan la pix kat bawah nie.. sambil kecur liur.. srruuupppp~

IKEA DAMANSARA



 

meatball kat ikea damansara.. fuuhhh ssrruupppp.... terbaek dan mampu di makan.. dikala kering... kuah dia memang xleh lawan lerrr.... fries + meatball paling murah pon dapat la rege 5 hengget... tapi kalo berapurrr... memang patah pinggang~..... janji kenyang + puas..


 TONY ROMAS THE CURVE



 

Kat sini makan reramai ngan dak2 opis.. bos belanjew makan ape saje yang depa nak makan.. so aku pon pulon 3 pinggan diatas.... nama-nama dia aku xhenggat.. yang pasti sume dalam rm40 keatas tok satu pinggan... yang pasta tue leh akan 2 orang... udang dia memang sedap glerr...  yang pix 1st 2 ayam memang syokk lerrr... aku xtgk sgt rege.. sbb bos aku bayar.. so bape2 pon kami xambik port lerr.. so aku telupe bape sume yang diatas.. yang pasti rm100++ kowt.... tok 3 hidangan nie... sbb steak 2 pon xsilap da 80hengget.... demn~


PIZZA HUT



make-make bersama saing.. huhu urm spegeti xbape nk sedap cam kenny rogers bak kate beliaauuu.. tp boleh laa.. tok isi perot ken~.....  makan-makan dan makan.. kat sini ade kisah lawak paling haram yang xkan lupe walau mati hidup semula hohohohho......
KENNY ROGERS
 


nie semalam punye sebelum tgk khurafat... urmm lame gak xmakan.... sodapp laaaaiieeee.....makasih incik pelangi.. hahahaha..... demn~ aku semakin gemokk.. perot da smpai lutut lagi sikit nak cecah buku lali... tolon..tolonnn..tolonnnn...............


SUPAYA DIET... DEMN~ AKU SEMAKIN HARI SEMAKIN GEMOK~........!!!!!!!

KHURAFAT YANG PERRGGHHHH~


salam.. semalam 23january 201 aku dan kawan aku p laa tengok cite “KHURAFAT” panggung penuh.. sampai kebarisan paling depan.. disapu bersih pada hari tersebut.. aku pon dapat seat paling depan.. cam haram.. sesakit leher...tapi sibek laa x mendonggak sangat... nie filem yang aku rase filem yang agak sangat seram bagi filem melayu laa...kalau sape sakit jantung.. mengandung.. dinasihat kan xpayah tengok... aku nie pon da nek sesemput da ddk situ... nampak je agak gagah.. tapi di hati ade selimut......nak di jadikan cerita.. memang aku tgk celah jari jew paling banyak .. pastu men facebook bagi hilang seram tue.. ngokngek glerr...ade pulak bdk yang agak bebadan besar dok sebelah aku.. bile dia tgk aku cam tetakot.. dia gegelak.. wtf.. sibaaiii toll.. sakit ati.. sekali dia yang jerit smpai satu panggung dengar... fuhhh bau puas ati aku.. ingat dia sorg jew powerr....



aku nie xler bape suke cite seram melayu.. bagi aku sangat mengarut.. tapi cite nie memang super duper best n ade pengajaran kat situ.. paling xleh bla.. siap leh baring dalam peti mayat lagi.. kena kapan.. kena mandi.. sebijik cam real dow..ade jugak part  smpai hati kecil aku tersentuh jgk lerr bile part2 last tue.. hampir meleleh2 air mata aku.. nak cite memang cam xsyok.. tp sape yang da tgk.. leh2 la share sini..cite dia banyak oengajaran.. yusuf haslam.. u’r da best director.. lenkali buat la cite2 cam nie.. ko memang terer bab2 nie.. lagi2 time van jenazah jatuh gaung 2 real nok.. n kat situ seram dia semakin menjadi-jadi.. pastu lak.. bile pisau cam haram 2 errggghhh 2 paling xleh ingat.. demn..xsuke..xsukee....pape pon aku bagi 4star kat filem nie... filem melayu paling seram.huhuhu...sesape xtengok lagi.. di alu-alukan memenuh kan panggung...... setiap part ade kejutan.. fuhhh sakit jantung gua~




Friday, January 14, 2011

GAMBAR PALING HARAM DI ABAD KINI

SEJAK AKHIR-AKHIR NIE AKU CAM MALAS NAK MENULIS LA.. AKU RASE KALO AKU BAGI GAMBAR LAGI SYOK KAN.. SO LAYAN LA GAMBAR YANG CAM HARAM NIE.. IA AKAN BUAT KORG SEGAR BUGAR DIKALA HATI SUDAH MELONJAK-LONJAK MAU PULANG.... MAI JAP... AKU NAK GELAK DULU... WAAAAKAKAKAKAK


 ADEH... POCAH MUKO DEN KALAU MACAM NIE....

 AARGGHHH.... JANGAN KONO KOK AMBOO...... PELISSS~
(SUMPAH... NIE PALING LAWAK CAM HARAM)

 ADEH... NAPE AKU TERNODA SEBEGINI RUPA....???

 ONDEEEEIIIII..... KEKIRI KEKANAN... KANAN LAGI... DUA,TIGA LAPAN LAGII........

 ADEH... OMAKKKAIIHHH!~ MALANG SUNGGUH NASIB HAMBA~

 ADEH~ NASIB BADAN LAAA MACAM NIE....

BELUM KENA... DA BIOL.. HAHAHAHAHAHA


 ADOII... SENAKKKK 5 TAON~


Wednesday, January 12, 2011

COMEL + GERAM

DISEBABKAN AKU MENGANTOK DI PAGI YANG HENING INI.... MARILAH KITA BERSAMA-SAMA MELAYAN GAMBAR YANG SUPER DUPER COMEL + LAWAK + CAM HARE NIE.. HUHU COMEL GLERR.. DIA BEKAWAN DENGAN ORANG HUTAN.. SIAP LEH MEN MAK-MAK LAGI SESAMA.. WAKAKKAKAAKA HAREM TOL LAWAK GLERRRR BUNGEKK... KALO ADE DEPAN MATA.. AKU DA PEPICIT + JEJIJOK DA... GRRRRR GERAM...
DAPAT  TEDDY BEAR YANG BOLEH BEGERAK.... KAN.....  HUHU NGAP3








 

Friday, January 7, 2011

kelantan surga mekanan

aku nie sebenarnya xtau nak buat ape kat opis di hari jumaat yang permai nie... bose lajok... nok uak gapo-gapo pung dok tahuu laa mek weeiiii..... ambo nie buke gapo... kijo sume siakk daa.... semggu la kalo lagu nie.. patah pingge ambo.. duduk sokmo... segho nok jijok2 jah tile.. pahtu tido... pehe x mekk weii???

aku nie percaya atau tak.. xpenah kunci jam kalau aku nak bangon.. selalunya aku yang akan jadi alarm pada org lain.. sebab aku akan tesedar dalam kol 6.00 ke 6.45.. so uat mase nie kebarangkalian untuk telambat datang tue agak tipis.. huhuhu.... alhamdulillah laa.. aku nie bukn jenis yang suke tido.. kalau aku keja or cuti.. aku akan tebangon dalam kol 7pagi... gegolek.. makan n mandi.. pastu aku joging kalau rajin.. last2... kol 12 aku akan mengantok balik.. krooo..krooo la balik jawapannya..... huhu pastu tido dalam sejam.. uat la aktiviti sehat..

tapi aku sekarang nie banyak cam teringat pasai kelantan meh.... best tol dok kelantan dedolu.... makanan... tempat.. banyak tol yang menarik n buat kami teringat-ringat.... dulu kelantan myb xbanyak sgt pembangunan dia.. tapi sempat jugak la jejak kaki ke kbmall....

*ape yang paling best kelantan nie pemes ngan nasi kukus dia.. da la murah terbaiikkk dari ladang.... dengan ayam goreng berempah... nasi yang di kukus.. + sambal belacan + arca timun n nenas.. pastu kuah kari... perghhhh memang terliuq demo tengok.....
*nasi kerabu pon memang xhengat... meleleh aku kalau ingat.... nasi kerabu kaler biru.... pahtu siap ade ikan + keropok + telor masin + serdak-serdak + daging bakar.. lelagi yang panas bau pas bakar fuhh taruk lak kuah yang ade budu... aku make budu perr..... siap leh uat kuah.. huhuhu


 * korang penah makan sotong kering bakar??? dia bakar pahtu gelek.. tarok colek.. hahahha aku pon xhengat sangat doww... tapi sedap laaa... aku makan nie time kat rantau panjang... sedap sioottt + pulak ngn mangga siam huhu sedap glerrr....

*fish ball bakar + nate2 bakar pe ntah lagi.. memang sedap kowt... senang cite makanan kat kelantan... akan selalu terngiang-ngiang kat tekak aku... fuhhh.... bile la nak makan n menjejak kaki kesane balik eh... adeh... 
haloo kamu.. sile bawak saya kesane ok.. hahahahah

aku+ dia dan kamu ... semua rindu kan kelantan... bye


MAXIS ( KEDAUNG )


aku tetibe terpanggil untuk becerita pasal perkhidmatan postpaid yang bagi aku macam xadil...sejak akhir-akhir nie.. banyak yang aku dengar maxis cilok duit customer  la.. macam contoh kan tetibe bil datang dekat 600,padehal gune xsampai 100.. ade yang cecah 10k.. ape nie?? kenapa jadi macam nie?? kalau maxis nak cilok duit pon bukan dengan cara macam nie weii.... hare tol...

macam budak opis aku nie.. gune line plan50 yang berjumlah call memang xkan sampai 50 hengget.. pastu da dekat 2 taon gune.. ok..xde pape masaalah.. tup3.. ade staff maxis nie offer sim kad free katanya.. kalau nak gune gune n xgune xkena bayar pape..dia bagi 2 sim kad.. sekali tengok bulan depan.. bil melambong.. rupanya sim yang dia xgune langsung 2 di casmelampau2...padehal sim 2 dok dalam kotak lagi.... sialan tol..  yang banyak aku dengar keburukkan dari maxis la..kenapa buruk sangat nama maxis sejak akhir-akhir nie?? aku nie da la pakai line maxis...korang nak ker pelanggan korang cam aku nie misalnya lari p kat rangkaian lain??nak ke hilang customer .... dengan pangai jahanam korang nie??jangan la dok menipuu... ambik duit orang dengan cara salah....

ade jugak yang dia bagi sim kat tepi jalan.. bagi copy i/c.. tup2.. 2,3bulan bil sampai cecah ratus-ratus... gilerr kerrr???da la xgune langsung.... free-free duit hilang melayang macam 2 kan.... kalau jadi kat aku.. kat korang.. pade sape kita nak mengadu?? duit hilang macam tue jeww... sioott toll...nak biarkan duit kita di baham free-free ngan orang2 yang tamak macam nie??haiyooo sepatutnya jangan la jadi cekek darah macam nie... kalau da susah sangat dapat duit.. rasenya bukan ini cara nya,,kalau perkhidmatan korang bagus... sume xkan lari.. so pk-pk kan la... kalau korg da selamanya macam nie.. xlama lagi lingkoplaaaaa..........

aku percaya 5 dari 10 orang kat malaysia nie adelah mangsanya.. so sila bertindak..... jangan biarkan kita dipijak..mane hak kita?? perrghhhhh~ terbaiikkkk laaaa.. aku beceramah di petang-petang ahad nie.....
 kalau perkhidmatan korang still macam gampunk.... aku xkan tunggu lama.... selamat tinggal maxis... huuhhhuuuuuu...

cite menarik yang lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...