Posts

Showing posts from January, 2011

sedetik lebih anuar zain (lirik)

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta
Dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerna kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta
Sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu


for u <3

Makan-makan : januari 2011

Image
sepanjang aku hidup 2011 pada januari nie... ade lah aku snap pix sikit2 tok tatapan di kemudian hari...aku suke makan.. dan suke tgk pix makan yang sesedap.. dan sepanjang aku makan nie.. aku nak ucap terima kasih pada beliau yang blanje saya dikala saya ke kekring..di akan AKAN dtg saya pulak akan belanjew kamu yea.. huhuhu.. makasih yaaa~ shedap.. dan disini saya abadikan nya... xlupe juga pada bos yang belanjew tony romas yang memang sedap bangat... so layan la pix kat bawah nie.. sambil kecur liur.. srruuupppp~
IKEA DAMANSARA




meatball kat ikea damansara.. fuuhhh ssrruupppp.... terbaek dan mampu di makan.. dikala kering... kuah dia memang xleh lawan lerrr.... fries + meatball paling murah pon dapat la rege 5 hengget... tapi kalo berapurrr... memang patah pinggang~..... janji kenyang + puas..

 TONY ROMAS THE CURVE



Kat sini makan reramai ngan dak2 opis.. bos belanjew makan ape saje yang depa nak makan.. so aku pon pulon 3 pinggan diatas.... nama-nama dia aku xhenggat.. yang pasti sum…

KHURAFAT YANG PERRGGHHHH~

Image
salam.. semalam 23january 201 aku dan kawan aku p laa tengok cite “KHURAFAT” panggung penuh.. sampai kebarisan paling depan.. disapu bersih pada hari tersebut.. aku pon dapat seat paling depan.. cam haram.. sesakit leher...tapi sibek laa x mendonggak sangat... nie filem yang aku rase filem yang agak sangat seram bagi filem melayu laa...kalau sape sakit jantung.. mengandung.. dinasihat kan xpayah tengok... aku nie pon da nek sesemput da ddk situ... nampak je agak gagah.. tapi di hati ade selimut......nak di jadikan cerita.. memang aku tgk celah jari jew paling banyak .. pastu men facebook bagi hilang seram tue.. ngokngek glerr...ade pulak bdk yang agak bebadan besar dok sebelah aku.. bile dia tgk aku cam tetakot.. dia gegelak.. wtf.. sibaaiii toll.. sakit ati.. sekali dia yang jerit smpai satu panggung dengar... fuhhh bau puas ati aku.. ingat dia sorg jew powerr....


aku nie xler bape suke cite seram melayu.. bagi aku sangat mengarut.. tapi cite nie memang super duper best n ade pengaja…

GAMBAR PALING HARAM DI ABAD KINI

Image
SEJAK AKHIR-AKHIR NIE AKU CAM MALAS NAK MENULIS LA.. AKU RASE KALO AKU BAGI GAMBAR LAGI SYOK KAN.. SO LAYAN LA GAMBAR YANG CAM HARAM NIE.. IA AKAN BUAT KORG SEGAR BUGAR DIKALA HATI SUDAH MELONJAK-LONJAK MAU PULANG.... MAI JAP... AKU NAK GELAK DULU... WAAAAKAKAKAKAK

 ADEH... POCAH MUKO DEN KALAU MACAM NIE....
 AARGGHHH.... JANGAN KONO KOK AMBOO...... PELISSS~ (SUMPAH... NIE PALING LAWAK CAM HARAM)
 ADEH... NAPE AKU TERNODA SEBEGINI RUPA....???
 ONDEEEEIIIII..... KEKIRI KEKANAN... KANAN LAGI... DUA,TIGA LAPAN LAGII........
 ADEH... OMAKKKAIIHHH!~ MALANG SUNGGUH NASIB HAMBA~
ADEH~ NASIB BADAN LAAA MACAM NIE....
BELUM KENA... DA BIOL.. HAHAHAHAHAHA

 ADOII... SENAKKKK 5 TAON~

COMEL + GERAM

Image
DISEBABKAN AKU MENGANTOK DI PAGI YANG HENING INI.... MARILAH KITA BERSAMA-SAMA MELAYAN GAMBAR YANG SUPER DUPER COMEL + LAWAK + CAM HARE NIE.. HUHU COMEL GLERR.. DIA BEKAWAN DENGAN ORANG HUTAN.. SIAP LEH MEN MAK-MAK LAGI SESAMA.. WAKAKKAKAAKA HAREM TOL LAWAK GLERRRR BUNGEKK... KALO ADE DEPAN MATA.. AKU DA PEPICIT + JEJIJOK DA... GRRRRR GERAM...
DAPAT  TEDDY BEAR YANG BOLEH BEGERAK.... KAN.....  HUHU NGAP3









kelantan surga mekanan

Image
aku nie sebenarnya xtau nak buat ape kat opis di hari jumaat yang permai nie... bose lajok... nok uak gapo-gapo pung dok tahuu laa mek weeiiii..... ambo nie buke gapo... kijo sume siakk daa.... semggu la kalo lagu nie.. patah pingge ambo.. duduk sokmo... segho nok jijok2 jah tile.. pahtu tido... pehe x mekk weii???
aku nie percaya atau tak.. xpenah kunci jam kalau aku nak bangon.. selalunya aku yang akan jadi alarm pada org lain.. sebab aku akan tesedar dalam kol 6.00 ke 6.45.. so uat mase nie kebarangkalian untuk telambat datang tue agak tipis.. huhuhu.... alhamdulillah laa.. aku nie bukn jenis yang suke tido.. kalau aku keja or cuti.. aku akan tebangon dalam kol 7pagi... gegolek.. makan n mandi.. pastu aku joging kalau rajin.. last2... kol 12 aku akan mengantok balik.. krooo..krooo la balik jawapannya..... huhu pastu tido dalam sejam.. uat la aktiviti sehat..
tapi aku sekarang nie banyak cam teringat pasai kelantan meh.... best tol dok kelantan dedolu.... makanan... tempat.. banyak to…

MAXIS ( KEDAUNG )

Image
aku tetibe terpanggil untuk becerita pasal perkhidmatan postpaid yang bagi aku macam xadil...sejak akhir-akhir nie.. banyak yang aku dengar maxis cilok duit customer  la.. macam contoh kan tetibe bil datang dekat 600,padehal gune xsampai 100.. ade yang cecah 10k.. ape nie?? kenapa jadi macam nie?? kalau maxis nak cilok duit pon bukan dengan cara macam nie weii.... hare tol...

macam budak opis aku nie.. gune line plan50 yang berjumlah call memang xkan sampai 50 hengget.. pastu da dekat 2 taon gune.. ok..xde pape masaalah.. tup3.. ade staff maxis nie offer sim kad free katanya.. kalau nak gune gune n xgune xkena bayar pape..dia bagi 2 sim kad.. sekali tengok bulan depan.. bil melambong.. rupanya sim yang dia xgune langsung 2 di casmelampau2...padehal sim 2 dok dalam kotak lagi.... sialan tol..  yang banyak aku dengar keburukkan dari maxis la..kenapa buruk sangat nama maxis sejak akhir-akhir nie?? aku nie da la pakai line maxis...korang nak ker pelanggan korang cam aku nie misalnya lari p…