Followers

...SELAMAT MEMBACA DAN MENGODEK....



PELAWAT :


SINCE 03 MARCH 2010

Wednesday, October 27, 2010

GAMBAR MENARIK + KREATIF....





lame xupdate blog....
sangat busy gegiler punyeee.............!!!
ni pon cecurik mase n wifi nak update... arghhhh......  amponnn kan saya...
so layan la pix nie... cung kan........... zaaassssssssssss~

GAMBAR MENARIK + KREATIF....



[Image: wrong-job-1.jpg]




[Image: wrong-job-3.jpg]



[Image: wrong-job-2.jpg]


[Image: wrong-job-4.jpg]

ape yang korang paham dari pix diatasss?? comel kan... dududdudududu bye...
tepakse menyepi lagi untuk seketika... kerjaan yang banyakk harus di selesaikan...



Monday, October 11, 2010

10/10/10 ade gembira dan ade duka.. (gambar di tempat kejadian) NGERI

orang lain sebok memperagong-agong kan 10/10/10..... ade yang
berduka disebalik tarih tersebut... di kala Datuk Sani dan Fatimah Dalilah bernikah. datuk sheikh muszaphar dan dr halina dan beratus orang sedang bergembira...ade orang yang tengah menderita menahan azab dari kemalangan yang mengorbankan 12 nyawa... ade yang menanggung kesakitan.. ade yang bermandikan darah.... itu lah tanggal 10/10/10..... mayat bergelimpangan di merata-rata.. di banjiri darah.. semoga mereka ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.. amin... sape yang xberani.. jangan tengok ini gambar.....



































al-fatihah....

Tuesday, October 5, 2010

my girlfriend is gumiho













hai...
sekarang nie aku da gler kat satu cite korean nie..
" my girlfriend is gumiho " memang besh gler cite nie nok..
korang leh tgk kat channel 393 hd one untuk pelanggan astro beyond...

pelakon utama nya ialah Lee Seung-gi sebagai hero dan Sin Min-ah sebagai gumiho nya.. secara sinopsisnya cerita nie mengisahkan pasal gumiho nie die merupakan musang sakti yang dikurung selama 500 tahun kat sebuah kuil.. so lelaki nie yang hero nie p pa lepaskan miho nie dari tawanan kuil tue.. setiap bulan megambang,miho nie betukar jadi musang berekor sembilan... masa si hero nie nak selamat kan gumiho nie die tejatuh gaung... so die hampir la mati.. si gumiho nie bagi die guli kowt taruk kat dada die.. so die nie teselamat... die tehutang budi.. kena la bawak gumiho nie balik uma... macam2 jadi time die bawak balik uma... miho nie nak sentiasa di jamu dengan daging lembu.. kononnya selama dikurung dia xpenah makan daging... dalam mase yang same laki nie cam rimas pompuan nie selalu ngn die so die buat la macam2 jalan supaya miho nie tggl kan die.. tp xberhasil sbb guli 2 still ade dalam badan die.. euuwww... selagi ade kalo keluarkan die akan mati.. aku pon xla pandai sangat cite, tp cite nie mmg terbaek lol dan sangat kelakar.. p la tgk kat on9.. korang mesti puas hati doww...... cahow... aku nak p tengok cite nie jap lagi... yuhuuuu :)

Monday, October 4, 2010

SULTAN MUHAMMAD ke-V sultan berjiwa rakyat



sumpah aku respek giler dengan SULTAN KELANTAN KE -V nie
jadi imam,fuhhh sejuk hati dengar.....

DAULAT TUANKU

Selepas ini, Tuanku tidak akan menggunakan nama Tuanku Faris kerana selepas ini Sultan Kelantan yang baru ini akan dipanggil dengan panggilan Sultan Muhammad ke V. Selepas ini juga, tiada lagi seruan “Daulat Tuanku” yang mana ia telah digantikan dengan seruan “Allahu Akbar”. Ini antara pembaharuan yang dibuat oleh tuanku.
  • Kalau anda berkeinginan menjadi makmum kepada Sultan Muhammad ke V semasa solat Zohor dan Asar, boleh datang ke Masjid Muhammadi, Kota Bharu, Kelantan
  • Tuanku sering turun ke daerah-daerah untuk mendirikan solat Jumaat secara rambang tanpa memberitahu terlebih dahulu kepada imam atau pembesar setempat. Cara begitu untuk membolehkan baginda mengetahui realiti sebenar masjid berkenaan dan tidak mahu menyusahkan rakyat menyambut keberangkatannya
  • Baginda juga pernah bersama rakyat jelata lain melakukan korban Aidiladha. Apa yang membuatkan kami teruja sebagai orang luar Kelantan, diceritakan baginda sendiri yang melakukan penyembelihan. Darah lembu yang memercik ke jubah baginda dilihat rakyat sebagai sesuatu yang “indah” dan di situlah letaknya ketinggian budi dan kebesaran hati Tuanku sebagai seorang raja yang sedang memimpin rakyat Kelantan
  • Baginda juga tidak mementingkan protokol dan sentiasa membuat lawatan dalam keadaan mengejut. Kalau nak cerita banyak tempat, kejadian dan situasi di sini. Orang Kelantan ada di sini bukan? Harap dapat berkongsi dengan pembaca di sini tetang Sultan baru kamu ini……
  • Jubah beserta dengan kopiah ada pakaian kegemaran Tuanku
  • Istana Telipot bersebelahan dengan masjid Telipot yang mana Istana tersebut merupakan kediaman Tuanku sebelum bergelar Sultan Kelantan. Kalau melihat sebelum ini Tuanku berjalan kaki ke masjid adalah perkara biasa bagi penduduk di sekitarnya.
  • Dikatakan, jikalau Tuanku sedang mempengerusikan mesyuarat dan apabila tiba sahaja masuk waktu solat, baginda akan menghentikan mesyuarat selama setengah jam untuk menunaikan solat.
  • Itu pun masih ada yang “iri hati” dan berfikiran tidak baik terhadap Tuanku. Ehem….
Raja sebegini pasti “rakyat akan peluk selalu”. Bagi kami, Sultan Muhammad ke V bukannya hilang protokol tetapi lebih berjiwa rakyat dan memahami tugas sebagai hamba di sini Allah S.W.T. Itu sahaja…..
FO Sultan Kelantan ke-29, Sultan Muhammad ke-V
  • Diputerakan pada 6 Oktober 1969 di Kota Bharu, Kelantan.
  • Anak sulung daripada empat beradik.
  • Dimahkotakan sebagai Tengku Mahkota Kelantan pada 6 Oktober 1985
  • Dilantik sebagai Pemangku Raja Kelantan pada 24 Mei 2009
PENDIDIKAN Sultan Kelantan ke-29, Sultan Muhammad ke-V
  • Pra-sekolah – Tadika Fatima Convent, Kota Bharu 1974 – 1975.
  • Sekolah Rendah Sultan Ismail 1, Kota Bharu, Kelantan 1976- 1981.
  • Kelas Persediaan – The Alice Smith School,
  • A-Level – Oakham School Rutland, England 1983-1989
  • Pengajian Diplomatik – St. Cross College dan Oxford Centre for Islamic Studies 1989-91.
  • Pengajian Hubungan Diplomatik dan Pentadbiran Perniagaan – Huron University College, London
  • Pengajian Perhubungan Diplomatik – Deutsche Stiftung Internationale Entwicklung, Berlin.
  • European Business Administration – European Business School London.
  • Ketenteraan [Brig-Jeneral (Kehormat) Komander 506 Askar Wataniah.]
sumber berita semasa..

BEDOK ASAL BOLEH

memang lahanat tol gambar-gambar nie... lawak nak mampus...
asal boleh... bedok jew pape annnnn~










NIE MMG CIBAI TOL.... WAKAKKAKAKA




NIE PON XLEH BLAAAAA.......


NIE CAM HARAM,TOL...... CUBE TEKA NIE HAPERRRR......

cite menarik yang lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...