Posts

Showing posts from 2010

kisah PURDAH DAN KANCIL MERAH

Image
korang penah dengar satu cite tak.. di zaman taun 1998-2000.... aku xsure.. tapi cite nie tersebar luas kat memane pon ..kawan-kawan aku yang merata negeri pon ade dengar kisah yang sama... iaitu :  “ hantu purdah pakai kancil merah “ hantu nie kalau xsilap aku laa.. bukan hantu.. tapi dia mengamal kan susuk rasenya... pastu dia kena makan darah anak dara dalam 40 orang..
selagi xcukop selagi tue la dia kena cari n redah  hujung kampung sampai jumpe.... siap nek kancil merah lagi 660cc.. ade percaya??? KALAH CITE HANTU MAK LIMAH.... seramm kekencing nak cite....

mase nie nak di ikutkan aku nie tergolong dalam golongan anak gadis sunti la... lalalalala hakz malu laaa nak cite...tetibe ken... time nie bebudak skolah kan.. so bile da di sajikan dengan cite nie..seluruh kampung senyap sunyi... kawasan perumahan betutup memasing pintu tingkap bagai,sunyi sepi.. ... sbb di kabarkan wanita bepurdah nie akan jejalan “makan” tgh ari.. huhu~ so dia akan datang time tengah hari.. time mak bapak p…

HANTU MAK LIMAH PULANG PETANG

Image
selamat pagi.. jarang kowt aku post sesuatu entry di pagi hari.. huhu otak ngah fresh la nie n ade mende nak cite.. laju jew aku taip..ari sabtu aku bekesmpatan tengok cite hantu kak limah balik rumah..penangan mamat khalid nie memang mengena.. cite nie kesinambungan dari dari filem zombi kamgpung pisang..nak di ekotkan aku xla beminat nak jengah panggung nak tgk cite lawak bodo cam nie.. cam zombi kampung pisang bagi aku xbest kot.. ker aku xtgk tue aku xpasti..
bile tgk  kekomen dari facebook pasal cite hantu kak limah nie.. hati melonjak2 nak p tgk.. memang full dari bawah smpai atas yang depan sekali kena dongak pon ade gak yang duduk.. giler kentang....,, sblm nie aku nak p tgk.. tp tiket asik full jugak.. ambik kau... bape ntah dia kutip nanti kan.....memule nak stat cite pon da ade lawak yang dia selitkan... cerita yang ringan dan santai.. bile seram.. akan nampak jugak seram nya.. dan bile lawak memang gelak xhengat dunia laaa...lawak dia bukan cam cite senario cam lawak hampeh…

Republik - Izinkan Aku Mencintaimu >lirik

Image
sungguh benar ku cintai mu mesti kau tak anggap ku ada ku tak akan menyintamu untuk mencintai ku ku xberharap kau cintai ku ku xberharap kau balas cinta ku yang ku harap kau izinkan aku mencintai muuuuu..............
cinta ini sudah telanjur ku miliki dari dirimu biarkan cinta ku bersama mu meski raga ku tak bisa bersama mu
ku tak berharap kau cintai ku ku tak berharap kau balas cinta ku yang ku harap kau izinkan aku mencintai mu cinta ini sudah terlanjur  ku milki dari dirimu biarkan cintaku bersama mu meski  raga ku tak bisa bersamamu.....

cinta ini sudah telanjur ku miliki dari dirimu biarkan cinta ku bersama mu meski raga ku tak bisa bersama mu

download dan dengar
click sini :
http://www.4shared.com/audio/tLzptUHG/Republik_-_Izinkan_Aku_Mencint.html


untuk seseorang :) wakakkakaakkak

MYEG Segalanya BERmula disini :)

Image
bape hari yang lepas aku saje la nak usya rege roadtax aku kat kedai kecik kat mall. agen pada insurans nie... aku tanyekan rege cukai jalan aku.. dia check.tolak tambah siap kekonon ade potongan bagai.. harga dia dalam 1100 (bukan rege sebenar hanya sebagai contoh) ..time nie aku da pk.. alamak mahalnya akunye roadtax nak kena buat... ciss hampeh... dalam mase yang sama abang aku tolong aku buat melalui myeg.. siap  sampai umah lagi dia poskan... tau rege dia dalam bape jew??rm900 cam tue la giloorrr kan....?? banyak tue dia songlap duit aku...200 2 memacam korang boleh buat... bakpo nak p bayar runner bagai.... duduk dediam kat opis.. signup myeg.. esok-esok sampai da roadtax korg.. 200 leh shoping... hahahhaha
kebanyakkan rakyat malaysia menggunakan kereta dan motor hampir bejuta kereta ade kat jalan raya.. dan semuanya menggunakan cukai jalan,saman kan..kann.. dan ade jugak yang de 3,4 kereta.. 15bijik motor ker kan.....aku nak btau korang cara senang dan jimat untuk renewal roadta…

MAGIk KE?? OFCOS lerrrrr~

Image
BORINK?? MENGANTOK?? XTAU NAK BUAT APE?? MEH AKU AJAR 1 MAGIC.. TRY BUAT EH... WALAUPON LAMBAT LAGI SEBULAN.. TP NAK JUGAK KORG BUAT.. MESTI TERUJA HABISS KORANG NANTI.. HAHAHAHA.......
1 – Copy text yang berwarna biru di bawah
2 – Paste in Note Pad (Full Screen) 3 – Tekan “CTRL+H” 4 – Di Colum “Find”, taip 6 5 – Di colum “replace”, taip _ (under score) 6 – Dan kemudian klik replace all… lihat apa akan berlaku!!!


6666666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 6666666666666666 666666666666
6669966666996699669 9999999669966666 9966666669966666 6996699999999669 9666699666666666 6666696666666666 666666666666
6669966666996699669 9999999669966666 9966666666996666 9966699999999669 9666699666666666 6666999666666666 666666666666
6669966666996699669 9666666669966666 9966666666699669 9666699666699669 9666699666666666 6669969966666666 666666666666
6669966966996699669 9999999669999999 9966666666669999 6666699666699669 9666699666666666 669966699666…

GAMBAR YANG COMEL + KREATIF

Image
LAME XUPDATE BLOG + ON9 FACEBOOK.. TANYE KABA KENGKAWAN.. SEHAT KE IDOK.. JEJAOH NIE DAPAT BALIK MEMANG SEDAP.. TUNGGU KEPULANGAN AKU.. NTI NAK BEJALAN SEPUAS HATI... MINTAK MAAF KALAU ADE YANG AKU XBALAS RESPON DIA KAT FB.. AKU LAME XON9.. CAM TUE GAK KAT CHAT BOX.. AKU XTEBALAS N XTEGODEK.. LAGI-LAGI CNI DI BLOCKNYA MACAM-MACAM.. MATI KUTU LA AKU..... LAGI-LAGI SEBAB KE BZ YANG AMAT MELAMPAU.....ADEH JUM LAYAN MENDE BAWAH NIE.....CUN KAN PIC-PIC NIE...  DAN COMEL GIER.. KREATIF LA SAPE YANG BUAT MENDE NIE SUME.. BEBOSAN,BEBORING.. LAYAN LA SUME NIE..


























BATU SEMPADAN NEGARA

Image
KALI NIE NAK TUNJUK GAMBAR YANG MENUNJUKKAN SEMPADAN SESUATU NEGARA.. MACAM KAT MALAYSIA.. SELANGOR SEMPADAN DENGAN PERAK,NEGERI SEMBILAN.. NTAH-NTAH.. RUMAH KAT SELANGOR JAMBAN MASUK SEMPADAN NEGERI SEMBILAN.. BETAPA PENTINGNYA SEMPADAN DEKAT SESEBUAH NEGARA.. UNIKKAN GAMBAR-GAMBAR KAT BAWAH NIE.. SEMUANYA MENUNJUKKAN SEMPADAN DI SESEBUAH NEGARA DENGAN NEGARA JIRAN NYA.......

 SPAIN & PORTUGAL
 ENGLAND & SCOTLAND
 LAOS, MYANMAR & THAILAND
 ALGIERS & MOROCCO
 GERMANY & CZECH
 SPAIN & FRANCE
 MEXICO & USA
 KANADA & USA
 PARAGUAY,ARGENTINA & BRAZIL

 EUROPE & ASIA
 AFTER WAR BOSNIA & CROATIA

 PAKISTAN & CHINA
  ITALY & FRANCE
 MALAYSIA & INDONESIA (AREA SABAH SERAWAK)
 SOUTH & NORTH KOREA
 NEPAL & INDIA
 SAUDI & YEMEN

( 393 ONE HD ) KOREAN CHANNEL

Image
LAME AKU XUPDATE BLOG... KALI NIE AKU SAJE NAK CITE PASAI 1 CHANNEL KAT MALAYSIA DARI ASTRO BEYOND.. 393 ONE HD.. 1ST KALAU KORANG BELI PAKEJ BEYOND KORANG AKAN DAPAT LEBIH DARI 10 CHANNEL DARI HD..HD: GAMBAR YANG CANTIK,SEDAP MATA MEMANDANG.. AKU XBERAPE TAU SANGAT LA PASAL ASTRO BEYOND NIE.. TP APE YANG AKU TAU UNTUK MELANGGAN KENA ADE LCD TV SBB NAK DAPATKAN HD NIE RASE.
ok aku juz nak share pasal channel 393 one hd. bagi aku mungkin channel paling best la tok hilangkan bosan... sebab ade banyak yang best kat dalam nie.. antara nya variety shows:
-STARKING : program show yang sempoi,giler-giler.. kalau kat luar dari channel sbs n kbs world.. program nie cite pasal tetamu yang di undang punya kelebihan tesendiri. macam bakat menyanyi ker.. atau satu kelainan dari orang kebanyakkan.. pengacara yang lawak.. pastu penonton yang memang selamba.. penonton dorang artis dorang sendiri.. ade kumpulan wonder girl,2pm,2am. pelawak pelakon n penyanyi.. kebanyakkan aksi dorang sume spontan..
-CHANG…

MENJUAL DAN MENGEDAR ALAT GANTI KERETA UNTUK SEMUA JENIS KERETA

Image
MENCARI KEDAI UNTUK BARANGAN SPAREPART KERETA DARI SEMUA JENIS  KERETA...MAHUKAN YANG MURAH DAN BERBALOI....?? INILAH TEMPATNYA :
Menjual dan Mengedar alat-alat ganti kereta untuk semua jenis kereta... untuk orang perseorangan untuk kegunaan sendiri atau secara pukal oleh bengkel.. harga berbaloi.. BLUE LAKE AUTO SUPPLY KG SETIA KUANG.

ok ini entry kedua aku untuk bisnes abang aku.. dia bukak bisnes untuk alat ganti kereta. xkira ape jenis pun.. alat ganti kereta honda,perodua,proton,toyota,hyundai,bmw ape saje jenis kereta. dia juga pembekal kepada bengkel-bengkel kebanyakkannya area selangor dan kuala lumpur.. boleh beli dengan harga murah dan berpatutat dari tempat lain. macam minyak engine,minyak break,breakpad,timingbelt,cermin tingkap,pintu,sidemiror. pahtu memacam lagi la.. nie antara gegambar yang aku dapat snap.. aku pon bukan tau pon nenama bebarang nie. kalau korang nak cari sparepart bebarang kereta terus roger abang aku k.. dia pakar dalam bab2 sparepart nie.. p ben…